43 ülke ve 106 projeyi geride bıraktılar

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu, İzlanda'nın Reykjavik kentindeki Guvernörler Toplantısı'nda ülkemize büyük başarı getirdi, 43 ülke, 106 proje arasından sıyrılarak 'Best Practice - SIE Biennium Özel Ödülü'ne layık görüldü

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu, İzlanda’nın Reykjavik kentinde düzenlenen Avrupa Soroptimist Federasyonu’nun Guvernörler Toplantısı’nda ülkemizi temsil etti. İzlanda’nın kadın Cumhurbaşkanı Halla Tomasdottir’ında katılarak  ilham verici bir konuşma yaptığı, Avrupa Federasyonu’nun çalışmalarının değerlendirildiği ve kadının güçlenmesini destekleyecek yeni stratejilerin belirlenmesinin amaçlandığı toplantıda başarılı projelere de çeşitli ödüller verildi.

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı Betül Elmasoğlu, 43 ülke ve 106 proje arasından “Best Practice- SIE Biennium Özel Ödülü”nü alan tek federasyon olmanın onurunu yaşadıklarını söyledi. Elmasoğlu, ayrıca Federasyonlarına bağlı İzmir, İçel, Uludağ Kulüplerinin projelerinin de “Dönemin En iyi projeleri” arasında yer almasının da kendileri için gurur kaynağı olduğunu kaydetti. 

Türkiye’nin 12 şehrinde, ikisi e-clup olmak üzere, 34 kulübe ve yaklaşık 1000 üyeye sahip Federasyonlarının bu başarısının kendilerini gururlandığını belirten Elmasoğlu: “Temel amacımız; kadınların ve kız çocuklarının, insan hakları, ekonomik ve sosyal gelişimleri ile hayatlarını iyileştirmek üzerine proje ve etkinlikler düzenlemektir. İzlanda’da aldığımız bu özel ödülle, kadınların ve çocukların hayatlarına dokunan çalışmaların gücünü bir kez daha gördük. Bu başarıların arkasında birlikte omuz omuza durduğumuz, her an bir adım daha ileri gitmek için çalışan bir aile var! Onlar için daha çok çalışmaya devam edeceğiz ve Aydınlığın peşinde, yürüyoruz geleceğe diyerek, her zaman onların yanında olacağız.” dedi.

Bakmadan Geçme