45 bin öğretmen bugün atanacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen atamanın tek seferde yapılan en yüksek atama atama...

45 bin öğretmen bugün atanacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen atamanın tek seferde yapılan en yüksek atama atama olduğunu dile getirdi.

Bakan Özer’in açıklaması ise şu şekilde: 

“Tek seferde en yüksek sayıda öğretmen ataması 45 bin öğretmen ataması… Bir yıl içerisinde belki bu sayının üzerinde öğretmen ataması olmuş ama tek seferde yapılan en yüksek öğretmen ataması.”

Aynı zamanda söz konusu öğretmen atamasında ağırlığın sınıf öğretmenliğine verildiği ifade edildi. Bu noktada, sınıf öğretmenliği branşında 7 bin 878 kontenjan ayrıldığı belirtildi.

En çok kontenjan ayrılan ikinci alan ise rehberlik oldu. Toplamda 3 bin 604 rehberlik öğretmeni atanacak.  Okul öncesi eğitim branşına ise 3 bin 269 kontenjan ayrıldı.

Bakan Özer açıklamasında, “Yaklaşık yüzde 50’sinin üzerindeki yeni atanacak öğretmen yani 22 bin 500’ün üzerinde öğretmen de bu depremden etkilenen 10 ilimize Hatay birinci sırada olmak üzere ağırlık vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Ataması yapılan öğretmenler ise 1 Eylül’de görevlerine başlayacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme