• Haberler
  • Asayiş
  • 50 ilde 'Narkoçelik-38' operasyonları: 316 gözaltı 

50 ilde 'Narkoçelik-38' operasyonları: 316 gözaltı 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde uyuşturucu madde ticaretine karşı düzenlenen 'Narkoçelik-38' operasyonlarının detaylarını paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde uyuşturucu madde ticaretine karşı düzenlenen “Narkoçelik-38” operasyonlarının detaylarını paylaştı. Yapılan operasyonlarda, 50 ilde toplam 316 şüphelinin yakalandığını ve büyük miktarda uyuşturucu madde ile uyuşturucu hapının ele geçirildiğini belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen “Narkoçelik-38” operasyonları, İl Emniyet Müdürlükleri tarafından yürütüldü. Operasyonlar, 790 ekip, bin 910 personel, 14 hava aracı ve 17 narkotik dedektör köpeği ile desteklendi. Operasyonların kapsamı, geniş bir coğrafi alana yayıldı ve Türkiye'nin dört bir yanındaki illeri kapsadı.

580 KİLOGRAM HAP ELE GEÇİRİLDİ 

Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, operasyonlar kapsamında toplam 580 kilogram uyuşturucu madde ve 121 bin 970 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Bu operasyonlar, 50 ilde gerçekleştirildi ve Ankara, Gaziantep, Konya, Uşak, İzmir, Diyarbakır, Antalya, Adana, Malatya, Amasya, Şanlıurfa, İstanbul, Samsun, Bursa, Mersin, Tekirdağ, Çanakkale, Zonguldak, Kütahya, Osmaniye, Ordu, Sakarya, Giresun, Mardin, Kilis, Balıkesir, Trabzon, Afyonkarahisar, Çorum, Van, Denizli, Kahramanmaraş, Kayseri, Manisa, Bolu, Isparta, Şırnak, Kocaeli, Bartın, Karabük, Karaman, Kastamonu, Muş, Niğde, Siirt, Sivas, Tokat, Yozgat, Batman ve Düzce gibi şehirler operasyona dahil oldu.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE KARARLILIK

Bakan Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadelede kararlılıklarının devam edeceğini ve ülke genelindeki tüm illerde benzer operasyonların süreceğini ifade etti. Bu tür operasyonlarla, toplum sağlığını tehdit eden uyuşturucu ticaretinin önlenmesi ve suçluların adalet önüne çıkarılması hedefleniyor.
 

Bakmadan Geçme