Menemen'den Cumhurbaşkanı'na ziyaret

Menemenli Kültür ve Turizm Bakanlığı Çömlek Sanatçısı Ahmet Taşhomcu, 2,5 metre boyundaki dev vazoyu Cumhurbaşkanı Recep...

Menemen'den Cumhurbaşkanı'na ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Menemenli Kültür ve Turizm Bakanlığı Çömlek Sanatçısı Ahmet Taşhomcu, 2,5 metre boyundaki dev vazoyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etti

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret eden Ahmet Taşhomcu, kendi yapımı olan vazoyu Cumhurbaşkanı’na hediye etti.

“MENEMENLİ HEMŞEHRİLERİME SELAMLARIMI İLETİN”

AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen görüşme de Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Bu nadide eseri size ulaştırmaktan şeref duyuyoruz” derken, Menemen için planlanan projeler dosyasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hediye vazonun ustalığına hayran kaldığını ifade ederek, “Bu nadide eser için değerli Belediye Başkan Vekilimiz Aydın Pehlivan, vazoyu tasarlayıp ortaya çıkaran kıymetli ustamız Ahmet Taşhomcu ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Menemenli sevgili hemşehrilerime çok selamlarımı iletin” dedi.

 “ŞEREF DUYUYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çömlek ustası Taşhomcu ve Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’dan vazonun yapımı hakkında bilgi aldı. Pehlivan, “Sayın Cumhurbaşkanım, Menemen’de görev yapan Başkan Yardımcılarımız, Meclis üyelerimiz ve Cumhur İttifakı mensuplarımız ve kıymetli Menemenli hemşehrilerimizin selamını getirdim. Menemen’i ziyaretinizin ardından Menemen özelinde ve Menemen’i temsil eden size özel bir hediye olması gerektiğini düşündük. Çömlek Ustalığı konusunda dünya şampiyonluğu da olan Ahmet Taşhomcu, böyle görkemli bir eser ortaya çıkardı.  Menemenli hemşehrilerimiz adına da bu nadide eseri size sunmaktan şeref duyuyoruz” dedi.

“HAYRAN KALDIM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Menemen’den gelen özel hediye için teşekkür ederken, “Vazoya ve ustalığa hayran kaldım. Çok etkilendim. El emeği böyle zor bir eseri ortaya çıkarmak epey zahmetli olmuştur. Bu nadide eser için değerli Belediye Başkan Vekilimiz Aydın Pehlivan, vazoyu tasarlayıp ortaya çıkaran kıymetli ustamız Ahmet Taşhomcu başta olmak üzere emeği geçen herkese Menemenli hemşehrilerimeteşekkür ediyorum. Bu güzel vazoyu Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde muhafaza edeceğiz. Menemenli kıymetli hemşehrilerime de buradan sizler aracılığı ile selamlarımı iletiyorum” dedi.

MENEMEN PROJELERİ KONUŞULDU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile birlikte gerçekleştirilen görüşmede Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, kent için hazırlanan projeler dosyasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim etti. Menemen’in acil ihtiyaçları ve kentsel yaşam kalitesini artırmak odaklı hazırlanan projeler hakkında kısa bir bilgi veren Pehlivan, Menemen’de AK Parti Hizmet Belediyeciliği anlayışı ile çok çalıştıklarını sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Menemen’in hizmet odaklı belediyecilik anlayışı ile yönetilmesi mutluluk verici. Herkese en kalbi selamlarımı iletiyorum” dedi.

Bakmadan Geçme