'Özel bir bahçe' Konak Belediyesi'nin Engelli Bireyleri Koruma ve Eğitim Vakfı'yla (EBKOV) birlikte kurduğu Engelsiz Yaşam...

TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Özel bir bahçe”

Konak Belediyesi’nin Engelli Bireyleri Koruma ve Eğitim Vakfı’yla (EBKOV) birlikte kurduğu Engelsiz Yaşam Köyü Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi alan özel çocukların artık dört mevsim ürün yetiştirerek bahçe terapisi alabilecekleri bir seraları da oldu.

ÖNCEL: ÇOK KIYMETLİ, CANLI BİR TERAPİ

Etkinlikte ilk sözü alarak seranın merkez için önemini anlatan Konak Belediyesi Engelsiz Yaşam Köyü Müdürü Bahar Bozarslan Öncel, bahçe terapisinin özel gereksinimli bireyler için çok kıymetli, canlı bir terapi şekli olduğuna dikkat çekti. Terapi sırasında çocukların, bahçeye ektikleri ve diktikleri bitkilerin bakımı, geliştirilmesi, ürünlerin toplanması anlamında önemli sorumluluklar aldıklarını söyleyerek, hayata katılmanın ve sorumluluk duygusunun önemini vurguladı.

 

BATUR: “YAPTIĞIM EN GÜZEL İŞ, İŞTE BURASI”

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da seranın çocukların gelişiminde önemli bir rolü olacağına dikkat çekti. “Bugün çok güzel bir çalışma yapıyoruz” diyen Başkan Batur, benzer bir çalışmayı Narlıdere’deki merkezde de yaptıklarını ve çok faydasını gördüklerini hatırlatarak, “Bizlerin burada başlattığı proje, burada yaptığımız çalışmalar Konak için gerçekten çok önemli. Konak Belediyesi olarak 11 tane açılış yapmışız; geçen gün de üç, dört açılışımız vardı. 15’e yakın hizmet binası, çalışması bitmiş durumda. Bana, ‘Yaptığın en güzel iş nedir?’ diye soruyorlar. İşte burası… Buradaki haz, buradaki mutluluk, çocuklarımıza ve ailelerine sağladığımız katkı bizim için çok önemli.” dedi.

DÖRT MEVSİM ÜRETİM

Konuşmaların ardından seranın ilk bitki dikimide yapıldı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’la birlikte etkinliğe katılan davetliler, merkezin özel çocuklarıyla birlikte ilk fidanları dikti. Konak Engelsiz Yaşam Köyü Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi serası çocuklara özel kuruldu. Serada 4 mevsim ürün yetiştirilebilecek.

Bakmadan Geçme