60. sanat yılını sahnede kutladı

Duayen Oyuncu Suna Keskin sanatla geçen 60 yılını Tiyatrokare'nin düzenlediği organizasyonda sahnede kutladı

Suna Keskin  Atatürk Kültür Merkezi’nde, dokuz senedir kapalı gişe oynadığı “Ahududu” oyunundan sonra, oyunculuğa adadığı 60. yılını sahnede sevdikleriyle kutladı. Tiyatrokare’nin Suna Keskin için organize ettiği bu özel geceye dostları Haldun Dormen, Dilek Türker, Nevra Serezli, Hakan Altıner, Sermet Erkin, Çiçek Dilligil, Bora Öztoprak, Ecmel İs ve birçok ünlü isim katıldı.

Sanat yaşamının 15 yılını Tiyatrokare çatısı altında geçiren Suna Keskin heyecanını dostlarıyla paylaştı. “Ahududu” oyuncularından Melek Baykal, Bülent Seyran, Nedim Saban, Cem Güler, Birol Engeler, Özgür Yetkinoğlu, Müge Kement, Murat Ergür, 60.sanat yılını kutlarken Suna Keskin’in yanındaydı.

Ceyda Düvenci’nin sunduğu gecede 60 yılı  Tiyatrokare’den Bedrihan Dökmeoğlu’nun hazırladığı videoda anlatan Suna Keskin, “İlk alkış Haldun Dormen’den geldi. İlk alkış ömre bedel. Duygulandım. Burnumun direği sızladı. Ağlamak istedim tuttum kendimi. Şimdi düşünüyorum da iyi ki ben o gece nazlanmamışım iyi ki bu işi yapabilir miyim dememişim. 60 yıldır sahnedeysem bunun nedeni Haldun Dormen. İşte bu alkıştır, beni bu günlere getiren. O nedenle Haldun’a minnetarım” dedi.

Geceye katılan Haldun Dormen de Suna Keskin’i tebrik ederek, “ne mutlu bana senin 60. yılın kutlanıyor. İnşallah daha çok yıllar göreceğiz seni” dedi.

60. Sanat yılı adına Nedim Saban’ın elinden plaketini alan Suna Keskin “Kalp atışlarımı duyuluyor mu bilmiyorum. Çok teşekkür ediyorum. İnanın çok heyecanlıyım. 10 değil 30 değil 40 değil 50 de değil 60 da değil 61 yıldır sahneye çıkıyorum. Sahneye çıkıyorum diyorum. Dikkat ettiyseniz sahne alıyorum demiyorum. Çünkü sahne bir mertebedir, buraya çıkılır. Buraya bu alkışlar için çıkılır” dedi

Nedim Saban, “50 yıllık Suna Keskin seyircisiyim. Suna Ablanın 60 yılının 15’ini, yani meslek hayatının dörtte birini Tiyatrokare’de geçirmesi büyük onur. Onunla ilk anlaştığımızda, herkesten: Suna Hanım, görev aldığı Tiyatrolarda sadece oyuncu olarak kalmaz, kurumu her anlamda sahiplenir diye duymuştum, hakikaten de öyle oldu. Minnetarlığmı ve hayranlığımı bu özel geceyle kısmen ifade etmeye çalıştım, ayrıca ne mutlu bana ki bugün kendisi adına ödül verilen Erol Keskin usta da üç yıl Tiyatrokare’de oynadı” dedi.

Türk tiyatrosunda önemli çalışmalara öncülük etmiş Oyuncu, Yönetmen Erol Keskin’in için : “Bir söyleşisinde; oyunculuk zor iş kağıt üzerine yazıldığı gibi değil. Adımımı attığım tiyatroculuk, oyunculuk yolundaki deli gençlere, yeni genç fedailere gücümün yettiğince destek olmak, doğru soruyu sordurtmak cesaret vermek amacıyla oynamakta oldukları ya da oynayacakları rolü sevmek hiç doğmasa da o sende yaşar demek için sevdim, kabullendim gençlerle birlikte olmayı” diyen Ceyda Düvenci ödülü vermek için sahneye Suna Keskin’i davet etti.

Suna Keskin’in üç yıl önce kaybettiği eşinin anısını yaşatmak, genç oyuncuları desteklemek için, Nedim Saban önderliğinde başlattığı “1. Erol Keskin Genç Kuşak Başarı Ödülleri” aynı anda üç farklı oyunu “Aşık Shakespeare”, “Sevgili arsız ölüm”, “Tırnak İçinde Hizmetçiler” ile bilinen oyuncu Nezaket Erden’e verildi. Gözyaşlarını tutamayan Nezaket Erden “Bu ödül benim için gurur verici, ilham verici. Buradaki değerli oyuncular gibi sahnede kalabilirim. Sahnede kalma mücadeleniz için çok teşekkür ederim. Emin olun biz gençlerin, tüm bunları daha rahat göğüslemesini sağlıyorsunuz. Devam etme gücü veriyorsunuz bize, Anadolu'yu gezdiğiniz her şehire Tiyatro sevgisini o insanlara aşılamanız, bizim de yol almamızı sağlıyor. Yaydığınız ışık için teşekkür ederim” dedi.
 

Bakmadan Geçme