• Haberler
  • Kültür-Sanat
  • 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Galata' filmi prömiyer yaptı

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Galata' filmi prömiyer yaptı

Antalya'da düzenlenen 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, 'Galata' filminin prömiyeri yapıldı. Filmin yönetmeni Kenan Mansur Doğru, filmle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yönetmen Kenan Mansur Doğru, film çekimlerinin 2 buçuk ay sürdüğünü belirtti. Film, hem izleyiciler hem de prodüksiyon açısından zor bir süreç geçirdi. Doğru, “Bir şey denemeye çalıştık, hem oyunculuk, hem sanat, hem sinematografik, hem müzik olarak kendimize bir dünya sağlamaya çalıştık” dedi.

Senarist ve yönetmen Umut Osman Demirkol, filmdeki öğelerin şehirle ilgili olduğunu vurguladı. “Filmin ismi Galata; bizim oyundan önce şehirle ilgili göstermek istediğimiz bir şey var. Nasıl bir şehir algısı oluşturacağımızı, şehri nasıl anlatacağımızı çalıştık” diye konuştu.

Demirkol, senaryonun çıkış noktasının, kalıplara sığmayan insanların dışlanmasından duyulan rahatsızlık olduğunu belirtti. “Bu beni çok rahatsız eden bir şeydi, büyük oranda beni yazmaya iten ilk kıvılcım bu sebeplerden çıktı” ifadelerini kullandı.

Filmin başrol oyuncusu Sarp Bozkurt, çekimlerin zorluğuna değinerek, "Gerçekten taşınıyoruz. Çünkü inanılmaz zordu" dedi. İzlerken mutlu olduğunu ancak çekim sürecinin kendisi için zorlu geçtiğini belirtti.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Galata' filmi prömiyer yaptı
"Galata", internete sızan videoları yüzünden skandal yaşayan ünlü manken Sevda ile rutin hayatından kaçmaya çalışan doktor Yusuf’un hikayesini anlatıyor. Yusuf’un karısıyla yaşadığı tartışmanın ardından Galata sokaklarında bir yürüyüş projesi bahanesiyle Sevda ile tanışmasıyla başlayan film, ikilinin şehir detaylarını keşfederken yaşadığı ilişki ve toplumsal sorunlar üzerine derin bir sorgulamaya dönüşüyor.

Film, hayat, ilişkiler, inanç ve toplumun kutuplaşması gibi önemli konuları işlerken, iki dışlanmış karakterin kalıplara uymayan ilişkilerini de tartışmaya açıyor.
"Galata", hem görsel hem de içerik olarak izleyicilere düşündürücü bir deneyim sunmayı hedefliyor ve bu yılki Altın Portakal Film Festivali'nde önemli bir yer edinmiş durumda.

Bakmadan Geçme