İzmir'de 2022-2023 Adli Yılı açılışı dolayısıyla törenler düzenlendi Adli Yıl açıldı İzmir Adliyesi önünde yapılan törende...

TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’de 2022-2023 Adli Yılı açılışı dolayısıyla törenler düzenlendi

Adli Yıl açıldı

İzmir Adliyesi önünde yapılan törende Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur ve İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk, yaptığı konuşmada adaletin tecellisi için fedakarca görev yapan hakim, savcı, avukat ve adliye personelinin yeni adli yılını kutladığını belirtti. Adli yılın açılışında sorunların dile getirildiğini, çözüme giden yolda empatinin çok önemli olduğunu kaydeden Öztürk, “‘Biz avukat olsaydık ne düşünürdük, ne yapardık’ veya avukat arkadaşlar için de ‘biz hakim, savcı olsaydık ne yapardık’ diye düşünelim. Birbirimizi anlamaya çalışalım. Yargının temel unsurlarıyız. Birbirimizden ayrımız yok. Birlikte çalışacağız ve bu adaletin tecellisini sağlamak da en büyük görevimiz olacak.” dedi.

“BURADA ÇALIŞMAK BİR AYRICALIK”

İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur da geçmişe bakıldığında yargısal faaliyet olarak çok fazla gelişme kat ettiklerini belirterek, “İzmir Adliyesi özel bir adliye. Burada çalışmak bir ayrıcalık. Çelenk koyarken Atatürk büstü altında yazan söz, ‘Hak, her türlü kuvvetin üstündedir’. Bu mottoyu aklımıza yazarak bu düsturla görev yapalım.” ifadelerini kullandı. İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel de konuşmasında avukatların yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

KARŞIYAKA’DA DA TÖREN

Adli yılın başlaması nedeniyle Karşıyaka Hükümet Konağı bahçesinde bir tören düzenlendi. Törene Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Özcan, Ticaret Mahkemesi BaşkanıSüleyman Ünal, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcı Vekili Erdem Işık, Cumhuriyet savcıları, hakimler ve adliye personeli katıldı. Karşıyaka Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtına Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Özcan, Ticaret Mahkemesi BaşkanıSüleyman Ünal’ınçelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Bakmadan Geçme