• Haberler
  • Eğitim
  • 65 farklı ilden gençler İzmir Ekonomi Üniversitesi'ni tercih etti

65 farklı ilden gençler İzmir Ekonomi Üniversitesi'ni tercih etti

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin bu yıl en çok tercih edilen 3. Vakıf üniversitesi olduğunu söyledi.

İzmir Ticaret Odası Ağustos Ayı Meclis toplantısı gerçekleşti.

Toplantıda söz alan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin son 5 yıldaki seviyesini koruyarak %99.5 doluluk oranını elde ettiğini söyledi. 

"4 ÖĞRENCİDEN 1'İ İLK SIRADAN TERCİH ETTİ" 

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin sağlık temalı üniversiteler hariç tutulduğunda en çok tercih edilen 3. vakıf üniversitesi olduğunu belirten Özgener, "Bizim için bir diğer başarı göstergesi de üniversitemize yerleşen öğrencilerin tercih hakkında ilk sırada yer alabilmek.
Üniversitemize birinci tercihinde yerleşen öğrencilerin oranı 2018 yılında %14 iken, bu oran her geçen yıl artarak 2024 yılında %25’e yükseldi. Üniversiteli olma hayaliyle YKS sınavına giren öğrenciler, 21 binin üzerinde seçenek içinden tercih yapıyorlar. İndirimli kontenjanlarımıza yerleşerek İzmir Ekonomili olmayı seçen başarılı öğrencilerimizin puanlarını incelediğimizde, birçok bölüm için bu öğrencilerin isteseler bölgedeki devlet üniversitelerini birinci sırada kazanabileceklerini görüyoruz. Üniversitemizde ücret ödeyerek eğitim görmeyi tercih eden öğrencilerin puanlarının birçok vakıf üniversitesinin tam burslu puanlarından daha yüksek olduğunu da belirtmek isterim.Diğer bir deyişle; devlet veya vakıf üniversitelerinde ücretsiz eğitim alma hakkı kazanabilen bu öğrenciler, ücret ödeyerek üniversitemizde eğitim almayı tercih ettiler" diye konuştu.

"33 LİSANS BÖLÜMÜ TÜRKİYE BİRİNCİSİ"

65 farklı şehirden İzmir Ekonomi Üniveristesi'nin tercih edildiğini belirten Özgener, "YKS sınavında sözel alanda ilk 2,500’e, eşit ağırlık ve sayısal alanlarda ise ilk onbin sıralamaya giren başarılı öğrencilerin üniversitemizi tercih etmesinden mutluyuz. Bu öğrencilerin sayısı, göreve geldiğimiz 2018 yılına oranla %120 arttı. İzmir Ekonomiyi ülkemizin her yerinden öğrencilerin tercih ettiği bir üniversite yapma yolundaki hedefimiz doğrultusunda 65 farklı ilden gençlerimiz 2024 yılında da üniversitemizi tercih etti. Üniversitemiz bölümlerine yerleşen öğrencilerin başarı puanlarının ortalaması geçtiğimiz yıllara göre önemli bir artış gösterdi. Bu yıl tüm vakıf üniversiteleri arasında 33 lisans bölümümüzün 11’inde Türkiye birincisi, dördünde Türkiye ikincisi, üçünde Türkiye üçüncüsü olduğunu paylaşmak isterim" dedi.

Başkan Özgener, konuşmasını İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu başta olmak üzere tüm dekan, akademisyen ve üniversite çalışanlarına teşekkür ederek tamamladı.

Bakmadan Geçme