• Haberler
  • Gündem
  • 81 ilde Çember-10 Operasyonları! Binlerce firari yakalandı!

81 ilde Çember-10 Operasyonları! Binlerce firari yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yılın ilk 4 gününde 81 ilde firarilere...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yılın ilk 4 gününde 81 ilde firarilere yönelik operasyon düzenlendiğini belirtti.

Bu operasyonlar sonucunda 4 bin 853 firarinin yakalandığını aktaran Yerlikaya, bu kişilerin 4 bin 780’inin 5 yıla kadar, 33’ünün 5-10 yıl ve 40’ının da 10 yıl ve üzerinde arandığını bildirdi.

Yakalanan kişilerin suçlarına göre dağılımını açıklayan Bakan Yerlikaya, 867’si hırsızlık, 355’i dolandırıcılık, 167’si yağma, 53’ü adam öldürme, 123’ü cinsel suçlar, 948’i narkotik suçlar, 66’sı terör suçları ve 532’si kaçakçılık ve organize suçlar kapsamında olduğunu vurguladı.

Yerlikaya, firari suçluların toplumda dolaşmasına izin vermeyeceklerini ve ailelerin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmeyeceklerini belirtirken, operasyonlarda görev alan birimler ve personel için tebriklerini iletti:

“İl jandarma komutanlıkları, il emniyet müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızca 81 il genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda bu kişiler, yol kontrolleri, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, kimlik denetimlerinde yakalanıp adalete teslim edildi. Operasyonları yöneten valilerimizi, kaymakamlarımızı, il jandarma komutanlarımızı, il emniyet müdürlerimizi, Sahil Güvenliğimizi ve operasyonlara katılan polislerimizi ve jandarmalarımızı tebrik ediyorum.”

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme