• Haberler
  • Eğitim
  • 9. Bilim ve Fikir Festivali'nde liseli gençler yarıştı

9. Bilim ve Fikir Festivali'nde liseli gençler yarıştı

Üsküdar Üniversitesinin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde liselere yönelik gerçekleştirdiği Türkiye'nin ilk Bilim ve...

Üsküdar Üniversitesinin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde liselere yönelik gerçekleştirdiği Türkiye’nin ilk Bilim ve Fikir Festivali, “Senin Fikrin Senin İcadın” mottosu ile 9’uncu kez düzenlendi.  İstanbul genelinde 73 okuldan 416 öğrencinin takımlar halinde 197 proje ile başvurduğu 9. Bilim ve Fikir Festivali kapsamında dereceye giren öğrencilere para ödülü verildi.

Rektör Prof. Dr. Nazife Göngör, festivale katılan gençlere, “Bilime dokunun, bilimle haşır neşir olun, düşünün, çalışın ve üretin. Sizler bilimle kaynaşarak çalışmaya devam ettikçe bu dünya değişecek. Gazze’de çocuklar ölmeyecek, gülecek.” dedi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür ise “Biz herkesin hakkına hukukuna riayet eden inançlı, imanlı, ihlaslı, bilim ve teknolojiyle dost, meraklı, ilgili bir gençlik yetiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı ve Festival Koordinatörü Prof. Dr. Muhsin Konuk da “Türkiye’de ilk defa böyle bir festivali başlatmış olmak ve bu festivali sürdürebiliyor olmak bizim için gurur verici” dedi.

Üsküdar Üniversitesinin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle lise öğrencilerine yönelik düzenlediği 9. Bilim ve Fikir Festivali (BFF) renkli anlara ev sahipliği yaptı. Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesi’nde düzenlenen festivalin ödül töreni Emir Nebi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Semih Durmuş’un da katıldığı “Senin Fikrin Senin İcadın” mottosu ile 9’uncu kez düzenlenen festivalde ödüller sahiplerini buldu.

CEMİL ZEYBEKER

Bakmadan Geçme