9 Eylül'de İzmirli çocuklara kırtasiye desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılına başlarken ihtiyaç sahibi ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik kırtasiye desteği sağlayacak.

9 Eylül sabahı saat 09.00’da, ihtiyaç sahibi öğrencilerin velilerinin İzmir Şehir Kart’ına 2 bin 500’er lira yüklenerek, çocukların kırtasiye malzemeleri ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü’nün Projesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde kurulan Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik çeşitli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, sosyal incelemeler sonucunda yardıma ihtiyacı olduğu belirlenen ilkokul ve ortaokul öğrencileri için okulların açıldığı gün kırtasiye yardımı yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yardımla, öğrencilerin yeni eğitim dönemine eksiksiz başlamasını amaçlıyor.

9 Eylül'de İzmirli çocuklara kırtasiye desteği

Velilerin Şehir Kart’ına 2.500 TL Yüklenecek Destek kapsamında, belirlenen öğrencilerin velilerine ait İzmir Şehir Kart’larına 2 bin 500’er lira yüklenecek. Veliler, bu kartları kullanarak anlaşmalı kırtasiyelerden çocuklarının ihtiyaç duyduğu kırtasiye malzemelerini temin edebilecekler. Kartlar, yalnızca belirlenen kırtasiye ürünlerinin alımında kullanılabilecek.

9 Eylül'de İzmirli çocuklara kırtasiye desteği

14 Bin Öğrenciye 35 Milyon TL’lik Destek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırtasiye desteği toplamda 14 bin öğrenciye ulaştırılacak ve yaklaşık 35 milyon liraya denk gelecek. Başkan Tugay, ekonomik zorluklar ve kırtasiye masraflarını göz önünde bulundurarak başlangıçta bin lira olarak belirlenen yardımı 2 bin 500 liraya çıkardığını duyurmuştu.

Anlaşmalı kırtasiye noktalarına ulaşmak isteyen vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden İzmir Şehir Kartı bağlantısına tıklayarak ilgili bilgilere erişebilecek. Bu destek ile İzmirli öğrencilerin yeni eğitim yılına moralle başlaması sağlanacak.

Bakmadan Geçme