9 Eylül Pazartesi toplu taşıma ücretsiz mi?

9 Eylül Pazartesi günü, okulların açılışı nedeniyle İzmir, Ankara ve İstanbul'da toplu taşıma araçları ücretsiz olacak mı? Detaylar haberimizde…

9 Eylül Pazartesi günü, okulların açılışı nedeniyle İzmir, Ankara ve İstanbul’da toplu taşıma araçları ücretsiz olacak mı? Detaylar haberimizde…

9 Eylül Pazartesi günü, okulların açılması nedeniyle İstanbul'da toplu taşıma araçları ücretsiz olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamaya göre, 06:00 - 16:00 saatleri arasında metro, metrobüs, otobüs ve tramvay gibi İBB'ye bağlı tüm toplu ulaşım araçları bedava hizmet verecek. Ayrıca, İSPARK okul servis araçlarına ilk gün ücretsiz park imkanı sağlayacak.

9 Eylül Pazartesi toplu taşıma ücretsiz mi?

435 EK SEFER DÜZENLENECEK

Bu gün, İETT tarafından her gün 1.716 ek sefer yapılacak ve bu sayede yaklaşık 137 bin yolcunun toplu taşıma kullanması hedefleniyor. Böylelikle, 114 bin aracın trafikten çekilmesi bekleniyor. Metro İstanbul ise 435 ek sefer düzenleyecek ve bu seferlerle yaklaşık 500 bin yolcunun toplu taşımayı tercih etmesi öngörülüyor. Bu tedbirlerin, İstanbul trafiğine yaklaşık 433 bin aracın daha az çıkmasını sağlaması hedefleniyor.

9 EYLÜL İTİBARIYLA KIŞ TARİFESİ GEÇERLİ OLACAK

Okulların açılmasıyla birlikte okul servis araçları ve arabalı vapurlar öncelikli olarak kullanılacak. İDO'nun Sirkeci-Harem hattındaki yaya yolcuları da ücretsiz olarak seyahat edebilecek. Şehir Hatları, ek vapur seferleri düzenleyecek ve yaz tarifesinin sona ermesiyle 9 Eylül itibarıyla kış tarifesine geçecek. Kış tarifesi 9 Eylül 2024 ile 22 Haziran 2025 tarihleri arasında geçerli olacak.

Bakmadan Geçme