Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘IMF’ yanıtı

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Part’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini hedef alan sözlerine...

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘IMF’ yanıtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Part’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini hedef alan sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Emperyalistlerin Truva Atı; Londra’dan ne kadar para aldın?” ifadesiyle ilgili olarak, “Bizim siyasi yaşamımızın içinde yer alan insanların tek bir kuruşunu bile yolsuzluğa harcayacak bir geçmişimiz yoktur. Bu tür ithamlar, asılsız ve çirkin iftiralardır” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu ayrıca, “Halkın iradesiyle ve dürüstlükle ülkeyi yönetmek için yola çıktık. Kimseye efendilik yapacak, kimseye boyun eğecek değiliz. Türkiye’yi dilenciye çeviren Erdoğan. Bütün bunları düzelteceğiz” dedi.

“İKTİDARA GELDİĞİMİZDE SON VERECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:”Dilin kemiği yok. Dertleri Türkiye’ye yatırım getirmek değil, doları nasıl tutacakları. Benim ABD’de, İngiltere’de ne yaptığım, kimlerle görüştüğüm belli. Büyükelçiler haberli, ayrıca mutlaka bizi takip edenler, peşime taktıkları derin devlet elemanları da biliyordur. Biz faizle para istemiyoruz, yatırım, temiz para gelsin diye çalışıyoruz.

Bizi de kendileri gibi sanıyorlar. Para gelsin de nereden gelirse gelsin anlayışındalar. Türkiye Mann Adası değil. Uuyuşturucu baronlarına, kaçakçılara af çıkardılar, kapıları açtılar. Türkiye’yi kara para cenneti haline getirdiler. Günay Amerika’da uyuşturucu taşıyan gemiler yakalanıyor, dünyanın her yerinden mafyalar Türkiye’nin sokaklarında çatışıyor, iktidarsa seyirci, çünkü o paraya gebe. Bunlara son vereceğiz.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Nisan’da İstanbul Finans Merkezinin bankacılık bölümünün açılışını yaparken yıllar sonra Türkiye’nin gündemine Uluslararası Para Fonu (IMF) ile ilişkileri taşımıştı.

Konuşmasında Kılıçdaroğlu’nu hedef alan ve “2013’e kadar ödemelerimizi bitirdik ve bizim IMF ile ilişkimiz kalmadı artık” diyen Erdoğan, “Şu anda CHP’nin sözcüsü olan zat, ortağı olan bir ara Hazine’nin başında olan zat, kapalı kapılarda IMF ile pazarlık yaptılar. IMF’den destek almadan bu işi yürütemezmişiz. Niye? Ekonomide sıkıntı varmış, yoo. Biz gayet yolumuza devam ediyoruz” iddiasında bulundu.

Haber Merkezi

(E.S.)

Bakmadan Geçme