97. Akademi ödülleri'nde Türkiye'yi temsil edecek

Türkiye'nin Oscar adayı belli oldu.

Türk sinemasının usta yönetmeni Zeki Demirkubuz'un son filmi "Hayat", 97. Akademi Ödülleri'nde (Oscar) Türkiye'yi "En İyi Uluslararası Film" kategorisinde temsil etmek üzere aday gösterildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, filmin Oscar adaylığı büyük bir coşku ve gururla karşılandı.

Film Hakkında Detaylar

97. Akademi ödülleri'nde Türkiye'yi temsil edecekZeki Demirkubuz'un yönetmenliğini üstlendiği "Hayat" filminde başrolleri Miray Daner ve Burak Dakak paylaşıyor. Film, babasının zoruyla nişanlanmak zorunda kalan Hicran'ın öyküsünü anlatıyor. Hicran, evden kaçarak İstanbul'a doğru yola çıkar. Nişanlısının peşinden İstanbul'a gelen Rıza, durumu başlangıçta pek umursamasa da, giderek bu durumun kendisini rahatsız ettiğini fark eder ve Hicran'la yüzleşmeye karar verir. Rıza, sadece bir kez gördüğü nişanlısının peşinden büyük bir arayışa çıkar.

Filmin geniş oyuncu kadrosunda Cem Davran, Umut Kurt, Melis Birkan, Osman Alkaş, Ozan Dağara, Doğu Demirkol, Kayhan Açıkgöz, Muttalip Müjdeci, Seyit Nizam Yılmaz, Berfun Başel, Hande Özen, Özlem Türkad ve Caner Cindoruk gibi isimler yer alıyor.

"Hayat", Türkiye'nin Oscar adayı olarak seçilmesiyle birlikte uluslararası arenada Türk sinemasının temsil edilmesinde önemli bir rol oynayacak.

Bakmadan Geçme