• Haberler
  • Dünya
  • ABD Donanması’na bağlı USS George HW Bush uçak gemisi Doğu Akdeniz’e geldi

ABD Donanması’na bağlı USS George HW Bush uçak gemisi Doğu Akdeniz’e geldi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, deprem felaketinin ardından Türkiye'nin muhtemel ek destek taleplerini karşılamak için Akdeniz'deki USS George HW Bush uçak gemisinin Türkiye'ye doğru hareket ettiğini açıklamıştı. ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı (EUCOM), geminin şu an Doğu Akdeniz’de uluslararası sularda konumlandığını duyurdu.

ABD Donanması’na bağlı USS George HW Bush uçak gemisi Doğu Akdeniz’e geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

EUCOM, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler için Türkiye’ye gönderdiği arama kurtarma ekibi ve yardımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamada EUCOM, daha önce Atina’da demirli olan ve Akdeniz’e gönderilen USS George H. W. Bush gemisi hakkında “George Herbert Walker Bush Uçak Gemisi Taaruz Grubu, 7 Şubat’taki bildirimin ardından saatler içinde Doğu Akdeniz’e intikal etti ve lojistik, tıbbi ve rotatif hava ikmal desteği sağlamaya hazır” dedi.  Gemi Rodos adası açıklarında, uluslararası sularda konumlandı.

Açıklama içerisinde,  9 Şubat’ta İncirlik Hava Üssü’ne EUCOM karargahından bir ekibin arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere geldiği de vurgulandı. Aynı zamanda İncirlik’te konuşlu ABD helikopterlerinin de bölgede arama kurtarma çalışmalarına katıldığı ifade edildi. EUCOM, “İncirlik Hava Üssü’ne, Black Hawk ve CH-47 Chinook tipi helikopterler de dahil olmak üzere ek helikopterlerin gönderiliyor. ABD yardımların askeri koordinasyonu için 9 Şubat’ta ABD Donanma Çıkarma Kuvvetleri Avrupa Komutanı ve 2D Deniz Piyadeleri Sefer Tugayı Komutanı Tuğgeneral Andrew Priddy Türkiye’ye gitti” ifadelerini kullandı.

Açıklamada görüşleri belirtilen EUCOM Komutanı Orgeneral Christopher G. Cavoli ise “Bir müttefik veya ortak ülke, felaket ve trajik insan kaybıyla karşı karşıya kaldığında, ABD bu ulusun ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde yanıt vermek için bir an bile tereddüt etmez” dedi.

 

Bakmadan Geçme