Açılış konseri Olga Scheps'ten

Olten Filarmoni Orkestrası, 16 Ekim Çarşamba günü İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde, Jurjen Hempel'in yönetiminde sezonun ilk konserini gerçekleştirecek

Olten Filarmoni Orkestrası, 16 Ekim Çarşamba günü İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 2024-2025 sezonunun açılış konserini gerçekleştirecek. Dünyaca ünlü şef Jurjen Hempel'in yönetiminde sahne alacak olan orkestra, ünlü piyanist Olga Scheps’in büyüleyici performansıyla izleyicilere unutulmaz bir müzik deneyimi sunacak. Sanatseverlerin heyecanla beklediği bu konserle Olten Filarmoni Orkestrası, sezona güçlü bir giriş yaparak müzikseverlere sezon boyunca muhteşem bir program sunuyor. Olten Filarmoni Orkestrası, açılış konserinde İskandinavya’nın en tanınmış senfonik bestecisi Jean Sibelius’un ünlü senfonik şiiri Finlandia’yı; Ludwig van Beethoven’dan Si bemol majör 2. Piyano Konçertosu Op. 19’u ve besteleri modernizmin mihenk taşı olan Igor Fyodorovich Stravinsky’nin, orijinali bale ve orkestral konser eseri olan Firebird’ün daha sonra yaratılan üç konser süitinden en popüler olanı 1919 versiyonunu seslendirecek.

2024-2025 sezonunda Olten Filarmoni Orkestrası’nın daimi şefi Jürjen Hempel, yeni görevi için “Bu orkestrayla çalışmanın benim için muazzam bir enerji kaynağı olduğunu fark ettim. Bunun nedeni sadece orkestranın yüksek motivasyonlu ve yetenekli müzisyenlerden oluşması değil, aynı zamanda hepsinin en üst düzeyde müzik yapmak için çok istekli ve adanmış olmaları ve çok çalışmaya istekli olmaları. Orkestra ve ben, izleyicilerimize keyif verecek ve bu iyi orkestranın kalitesini gösterecek heyecan verici programlar sunmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Açılış konseri Olga Scheps'ten

Etkileyici ve teknik açıdan parlak yorumlarıyla dinleyicileri büyülemeyen dünyaca ünlü piyanist Olga Scheps, açılış konserinde solist olarak sahne alacak. Scheps, “Konseri dört gözle bekliyorum. Olten Filarmoni Orkestrası muhteşem ve birlikte Ludwig van Beethoven'ın 2 numaralı Piyano Konçertosu'nu seslendireceğim için heyecanlıyım. Beethoven'ın beş piyano konçertosundan en az seslendirileni bu ve daha fazla ilgiyi hak ediyor. Çok güzel, ışık ve hayat dolu” sözleriyle heyecanını paylaştı.

Türkiye’nin klasik müzik sahnesinde önemli bir yere sahip olan Olten Filarmoni Orkestrası, 2013 yılında başladığı müzikal yolculuğunu bu sezon da zenginleştirerek sürdürecek. Geçtiğimiz yıl 15.000’den fazla sanatseveri ağırlayan orkestra, bu yıl da izleyicilere unutulmaz performanslar sunmayı hedefliyor. Ayrıca geçen sezon başlattığı "askıda bilet" uygulamasıyla öğrencilere ücretsiz konser izleme fırsatı vererek, gençlerin klasik müziğe olan ilgisini artırmayı amaçlıyor.

Sezonun ilk konseri için heyecanla geri sayıma başlayan Olten Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Olten “Seçkin bir programla dinleyicilerimizin karşısına çıkacağımız 2024-2025 sezonu için çok heyecanlıyız. 10 yıldır bizi yalnız bırakmayan dinleyicilerimize gönülden şükranlarımızı sunuyoruz” sözleriyle duygularını ifade etti.
 

Bakmadan Geçme