‘Açlık sınırında yaşamı kabul etmiyoruz’

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Ege Üniversitesi Hastanesi Poliklinikler önünde uyarı eylemi yaptı.  Sağlık emekçileri...

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Ege Üniversitesi Hastanesi Poliklinikler önünde uyarı eylemi yaptı.  Sağlık emekçileri açlık sınırında yaşamayı kabul etmediklerini ifade ederken yoksulluk sınırının üzerinde emekliliğe yansıyan temel ücret istediklerini belirtti. Emekçiler hep bir ağızdan “Açlık sınırında yaşamayı kabul etmiyoruz” dedi.

SES İzmir Şube Başkanı Erkan Batmaz, hayat pahalılığı, eriyen ücretler ve maaşların temel gündem olmaya devam ettiğini belirtti. Batmaz, seçim yarışında kazanan mevcut iktidarın seçim öncesinde kamu emekçilerine çeşitli vaatlerde bulunduğunu “en düşük memur maaşının 22 bin TL’yi bulması, 3600 ek gösterge düzenlemesinin birinci dereceye yükselen tüm memurları kapsaması, mülakatın kaldırılması” olduğunu söyledi.

“BIÇAK ETİ KESTİ”

Batmaz, “Buradan yüksek sesle bir kez ifade ediyoruz. Temel tüketim maddelerine gelen zamlar katlanılabilir olmanın ötesine geçti. Doların yükselmesiyle tetiklenen zamlar, âdete iğneden ipliğe sağanağa dönüştü. Canımızı yakıyor. Ev kiraları kontrolsüz bir hızla yükseliyor. Ulusal basında da görüldüğü gibi Sağlık emekçileri aldığı ücretin üç birini hatta bazen yarısını kiraya veriyor. Oysa elimize geçen ücretler her gün değersizleşiyor. Artık bıçak eti çoktan geçti kemiğe dayandı. Patronların ve sermayenin yarattığı krizi hayatımızı aç geçirerek ödemek istemiyoruz” dedi.

SES İzmir Şube Başkanı Erkan Batmaz, acil talepler doğrultusunda şu ifadelere yer verdi:

1- Yoksulluk sınırının üstünde emekliliğe yansıyan temel ücret

2- 3600 ek göstergenin birinci dereceye yükselen tüm kamu emekçilerini ayrımsız kapsamasının sağlanması,

3- Mülakatın kamuya alımda ve görevde yükselmede tamamen kaldırılması,

4- Kiracı olan veya hali hazırda ev kredisi ödemekte olan tüm kamu emekçilerine kira yardımı verilmesidir.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme