Aday adaylığında Türkiye şampiyonu!

Turgay Kılıç/YENİ İZMİR-CHP İzmir'de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurularının çokluğu kent gündemine oturdu. İzmir Büyükşehir'e...

Turgay Kılıç/YENİ İZMİR-CHP İzmir’de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurularının çokluğu kent gündemine oturdu. İzmir Büyükşehir’e 8 aday çıkarken, ilçelerde ise sayı 47 adaya kadar ulaştı. Bu da ithal aday tartışmalarını alevlendirdi.

Urla ilçesi, 47 CHP’li aday adayıyla ilçeler arasında ‘bolluk’ konusunda ilk sırayı aldı. 14 kadın aday adayının yer aldığı Urla’da, 7 adayın da Urla dışından yarışa katıldığı bildirildi.

Aday adayları, tepki gösterdikleri bu durumu Urla Belediyesi’nin kayyım tarafından yönetilmesine ve demokrasiye olan ihtiyaca bağladı. İthal adaylar için ise tepkilerini, ilçede şanslarının olmadığı değerlendirmesiyle ifade etti.

CHP’nin Urla aday adaylarından Seyfettin Şen, gazeteci kökenli ve uzun süredir siyasetin içinde. Şen aday bolluğunu “Bunun iki nedeni var; biri kayyım yönetimi. Uzun süredir belediye meclisi çalışmıyor, bir demokrasi tıkanıklığı mevcut. İkincisi ise, yatay mimariye sahip, doğa güzelliği bozulmamış ve güzellikleriyle Tükriye’nin her yerinden ilgi çeken bir ilçe. Bunu gören partili ve partisizler de ‘acaba olabilir miyim?’ diyerek aday oluyor. Tabi durumu nedeniyle rant ve sermayenin de ilgisini çekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Haber

Seyfettin Şen

İTHAL ADAY

Şen, aday adayı bazı isimlerin ilçeyle bağının olmamasını eleştirerek şunları söyledi:

“Adaylar arasında Urla’da bulunmamış ve ilçeyi tanımayan, yalnız ilçe teşkilatının önünden geçmiş kişiler, ‘genel merkezle görüştüm’ diyenler var. Urla’da villasında yaşananların da ‘ben neden olmayayım’ diyerek aday olanlar da var. Belediyecilik, parti ve ilçenin değerleri, insanları ile ilgisi olmayan, kısa vadeli kalmak için aday olanlar var. İzmir’de İl Genel Meclis üyesi, belediye meclis üyeliği, TBMM’de danışmanlık yaptıktan, partide görevlerde bulunduktan sonra aday oldum. İlçenin merkezini de köylerini de sorunlarını da iyi biliyorum. 1995 yılında Urla Belediyesi’nde çalıştım. Böyle bir altyapıyla geliyoruz.”

CHP Urla’da aday adaylarından Mehmet Faruk Altınkılıç da aday bolluğuna, “Genel Başkanımız Özgür Özel’in sayesinde bir değişim rüzgârı yakalandı. Belediyenin yönetiminde kayyım var, ilçede bu alanda önemli boşluk, sıkıntılar var. Parti ise revaçta ve herkes mutlu, memnun. Çoğu kişi oy kullanacak. Çokluğun olduğu yerde bereket olur. Aday adaylığındaki bolluk hiç önemli değil”  değerlendirmesini yaptı.

İthal aday tartışmalarına gerekli cevabı CHP Genel Merkezi’nin vereceğini ifade eden Altınkılıç, ilçede 14 kadın adayı adayının bulunmasını ise “Kadın adaylarının daha fazla olmasından yanayım. Kadınlar bu ülkenin mihenk taşıdır. Kadına saygı duyan toplumlardan hiçbir şey olmaz. Kadının sayısı artması çok değer katar” dedi.

Bakmadan Geçme