'Aday benim!'

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin İzmir’de 20 Mayıs’ta başlattığı ve bugün sona eren Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesindeki EFES-2022...

'Aday benim!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin İzmir’de 20 Mayıs’ta başlattığı ve bugün sona eren Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesindeki EFES-2022 Tatbikatı’nı izlemek üzere İzmir’ e gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katıldı. Fuar İzmir’de gerçekleştirilen toplantıya, ev sahibi sıfatıyla AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yanı sıra AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.

HALKA AÇIK, BASINA KAPALI

Toplantıda konuşan Erdoğan, eleştiri oklarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönlendirdi. Erdoğan, Büyükşehir’i deprem ve büyükşehir hizmet binası üzerinden eleştirirken Kılıçdaroğlu’na adaylık resti çekti.

ERDOĞAN: ADAYLIK MESELESİNİ DAHA FAZLA GECİKTİREMEZSİN

Konuşmasına Kılıçdaroğlu’na adaylık üzerinden çıkışarak başlayan Erdoğan, “Ülkemize bugüne kadar hizmetleri nasıl ki birlikte kazandırdıysak büyük ve güçlü Türkiye yi de sizinle inşa edeceğiz. Düşmanı denize döktüğümüz yerdeyiz. İnşallah büyük ve güçlü Türkiye’nin ilk ışıklarının yükseldiği yer de burası olacak. İzmir’den bu vizyonumuza uygun daha yüksek destek bekliyoruz. Maalesef İzmir’in CHP’nin başında olan bir milletvekili var. Bu zat İzmir’in yolunu daha bilmiyor. İzmir’in milletvekili olmasına rağmen bizim kadar İzmir’e gelmiyor. Mesaisinin çoğunu Silivri’deki memleket düşmanlarını yargıdan kaçırmak, Türkiye’yi yabancılara şikayet etmek için harcıyor. Bu şehrin yerel yönetimlerden kaynaklı sorunlarını çözmek yerine sürekli şahsımla ve ailemle ilgili yeni itiraflar üretiyor.” Sözleriyle Kılıçdaroğlu’na gönderme yaptı.

“KAÇACAK YERİN YOK”

Konuşmasını sürdüren Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den milletvekili seçildiğini hatırlatarak, “Şimdi buradan milletvekili seçildiğin İzmir’den çağrımı tekrarlıyorum artık ipe un sürmekten ve lafla peynir gemisi yürümekten vazgeç. Havaya bakıp ıslık çalarak etrafta gezinmekle bu iş olmaz. Adaylık meselesini daha fazla geçiştiremezsin. Ha bire seçim tarihi belli olsun diyorsun. İşte söylüyorum: Seçim önümüzdeki yıl, haziran ayının ortasında yapılacak. Kaçacak yerin yok bay Kemal. Ha bire Cumhur İttifakı’nın adayı belli olsun diyorsun. İşte söylüyorum. Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan.” ifadelerini kullandı.

 “YAĞMUR YAĞDIĞINDA KANALİZASYONLAR PATLIYOR”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni de kanalizasyon sistemleri üzerinden eleştiren Erdoğan, “Bizim işimiz milleti ize hizmet kazandırmaktır. 85 milyonun hayatını olumlu yönde çalıştırmaya çabalıyoruz. İzmir de bu eser siyasetimizden payını almıştır. Son 20 yılda İzmir’e 90 milyar yatırım yaptık. Bay Kemal’in büyükşehir belediyesi İzmir’e ne yaptı. Yağmur yağdığında İzmir’i nasıl sular basıyor, kanalizasyon nasıl patlıyor görüyorsunuz. Bunlar yapamazlar. Dertleri bu değil. 4 yeni üniversite kurduk İzmir’e. Sporda ikisi stadyum olmak üzere toplam 115 adet tesis inşa ettik. Sosyal yardımlarda İzmirli vatandaşlarımıza 9,5 milyar kaynak sağladık. Halen yapımı devam eden 2 bin 60 yataklı şehir hastanemizi bu yıl içinde tamamlayıp hizmete sunmayı hedefliyoruz. 2 yıl önce yaşanan o depremin ardından İzmir sokaklarında enkazdan enkaza koşuyorduk. Bay Kemal neredeydi? Turist gibi geldi dolaşıp gitti. Ama biz tüm ekibimizle buradaydık. Yitip giden canlarımızı unutmadık. Ama biz umudumuzu yitirmememiz gerektiğini de unutmadık. Biz İzmir’e söz verdik. Önce çocuklarımızı kurtaracağız sonra sıcak yuvalarını teslim edeceğiz. Türkiye’nin yuva mimarı TOKİ ile deprem konutları yapmaya başladık… Hemen her gün sahiplerine yeni konutlar teslim ediyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar tüm konularımızı teslim etmenin mutluluğunu yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme