Adli yıl bugün açılıyor

Yeni adli yılın başlangıcını kutlamak amacıyla 1 Eylül günü saat 13.30’da bir tören düzenlenecek ve bu...

Yeni adli yılın başlangıcını kutlamak amacıyla 1 Eylül günü saat 13.30’da bir tören düzenlenecek ve bu törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılması bekleniyor.

Yeni adli yılın başlamasıyla birlikte, yargıda önemli davalara odaklanılacak. Bunlardan biri, Yargıtay’ın haklarında verilen hükmü bozmasının ardından 28 Şubat davası kapsamında 16 sanığın yeniden yargılanacağı dava ve bu dava 9 Ekim’de görülecek. Esas hakkındaki mütalaanın yeni adli yılda açıklanması bekleniyor. Savcı, 16 sanık hakkında “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım” suçundan 15’er yıldan 20’şer yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin dava da yeni adli yılda yargının karşısındaki önemli dosyalardan biri olacak. Bu dava, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 10 sanığın yer aldığı bir dava ve mahkeme tutuklu 6 sanık hakkında tahliye kararı vermişti. Ancak, tahliye edilen sanıklardan Nuri Gökhan Bozkır’ın yurt dışına kaçtığı tespit edilmişti.

Ayrıca, HDP’nin çağrıları sonucunda 6-8 Ekim 2014’te meydana gelen olaylara ilişkin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 108 sanıklı Kobani davasının kararının 2023-2024 adli yılı içinde verilmesi bekleniyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme