Afetzedeler için ‘Kısa Dönemli Kalıcı Ev'

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nin gerçekleştirdiği 'Deprem Sonrası Kısa Dönemli Kalıcı Ev' isimli atölye çalışmasına...

Afetzedeler için ‘Kısa Dönemli Kalıcı Ev'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin gerçekleştirdiği ‘Deprem Sonrası Kısa Dönemli Kalıcı Ev’ isimli atölye çalışmasına; İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Mimarlık, Endüstriyel Tasarım ve İnşaat Mühendisliği bölümünden öğrenciler de katıldı.

Haber

Çocuklar ve yetişkinler için

Yaptıkları çalışmalarda, konterneylerdeki afetzedelerin en iyi şartlarda yaşamını sürdürmesi, sosyal iletişimin kesilmemesi ve mahalle dayanışması içinde insanların kendi ihtiyaçlarını kendilerinin görmesi gerektiği fikrinden yola çıkan İEÜ’lü gençler, tüm bunları çalışmalarına aktardı. Konteyner kentlerde ortak yaşam alanlarının çoğaltılabileceğini vurgulayan öğrenciler, çocukların oyun oynayabilecekleri, film izleyebilecekleri özel ünitelerin de kurulmasını önerdi.

Haber

Hafif ve prefabrik üniteler

Talep etmeleri halinde afetzedelerin kendi yemeklerini yapabilmesi, çamaşırlarını yıkayabilmesi gerektiğini de düşünen öğrenciler, yaşam alanlarında bunun da sağlanabileceği üzerinde yoğunlaştı. Olası bir depremden sonra barınma alanlarının bir an önce kurulması için de öneriler hazırlayan öğrenciler, standart konteynerlere alternatif olarak, birleştirilerek basitçe monte edilebilen, hafif ve prefabrik ünitelerin de kullanılabileceğini aktardı.(İHA)

Bakmadan Geçme