• Haberler
  • Genel
  • “Ağrı rehabilitasyonu bütünsel yöntemdir”

“Ağrı rehabilitasyonu bütünsel yöntemdir”

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ulviye Kaya, geçmeyen ağrılı rahatsızlıklarda uygulanan ağrı rehabilitasyonu hakkında bilgilendirdi.

“Ağrı rehabilitasyonu bütünsel yöntemdir”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bel ve boyun fıtıklarında, spor travmaları, kas spazmı, yumuşak doku romatizması, kırık sonrası rehabilitasyonda, tüm eklem hastalıklarında yaşanan geçmeyen ağrı durumlarında ağrı rehabilitasyonu uygulandığını ifade eden Dr. Ulviye Kaya, “Kronik geçmeyen ağrılarda tek başına fizik tedavi ve ilaç tedavileri yetersiz kalmaktadır, bu hastalarda bu tedavilere ilave olarak girişimsel ağrı tedavilerini uygulamak gerekir” diye konuştu.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Ulviye Kaya, ağrı rehabilitasyonun pek çok yöntemi içinde barındıran bir tedavi şekli olduğunu dile getirerek, “Ağrı rehabilitasyonu; ağrının yeri ve türüne göre; fizik tedavi, nöral terapi, kuru iğneleme, proloterapi, mezoterapi, akupunktur gibi yöntemlerin bir arada kullanıldığı bütünsel bir yöntemdir” dedi.
Kaya, yöntemlerin hastanın genel sağlık durumuna ve ağrının türüne göre seçilerek kullanıldığını ve ağrı rehabilitasyonu ile yapılan bütünsel uygulamalarla tedavinin yüzde 80’lere varan oranlarda başarılı sonuçlandığını ifade etti.

 

İHA

Bakmadan Geçme