• Haberler
  • Ekonomi
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Evde Bakım Yardım'ında 2,8 milyar TL hesaplara yatırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Evde Bakım Yardım'ında 2,8 milyar TL hesaplara yatırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nın hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı. Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı’nın engelli bireylerin aile yanında desteklenmelerini amaçlayan önemli bir aile odaklı bakım hizmet modeli olduğunu hatırlattı.

2006 yılında başlatılan bu hizmet kapsamında aylık ortalama 560 bin vatandaşın Evde Bakım Yardımı’ndan yararlandığını belirten Bakan Göktaş, hak sahibi başına aylık 5 bin 97 TL ödeme yapıldığını vurguladı. Bu kapsamda bu ay itibariyle toplam 2,8 milyar TL’nin Evde Bakım Yardımı olarak hesaplara yatırılmaya başlandığını ifade etti.

Bakan Göktaş, 2023 yılında ise toplamda 116,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi gerçekleştirdiklerini ve bu ödemelerin tüm engelli vatandaşlar ve aileleri için hayırlı olmasını diledi. Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde, bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Öte yandan, ocak ayında memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme ile Evde Bakım Yardımı ödemelerinin şubat ayında artarak, hak sahiplerinin hesaplarına 7 bin 608 TL olarak yatırılacağı bilgisini verdi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme