• Haberler
  • İzmir
  • AK Parti Beydağ İlçe Başkanı Yüksel'den İZSU'ya sert eleştiri

AK Parti Beydağ İlçe Başkanı Yüksel'den İZSU'ya sert eleştiri

AK Parti Beydağ İlçe Başkanı Zafer Yüksel, İZSU'nun ilçedeki bazı mahallelerde kanalizasyon hizmeti vermediği halde haksız yere atık su bedeli tahsil ettiğini iddia etti.

Yüksel, bu durumun 2012 yılından bu yana devam ettiğini belirterek, İZSU’nun bu bedelleri iade etmesi gerektiğini vurguladı.

"İZSU, Hizmet Vermeden Bedel Tahsil Ediyor"

Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada, Beydağ’ın 2012 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dâhil edilmesiyle İZSU’nun ilçede faaliyet göstermeye başladığını hatırlattı. Ancak, bazı mahallelerde kanalizasyon hattı bulunmadığını belirten Yüksel, bu mahallelerde yaşayan abonelerden yıllardır haksız yere atık su bedeli tahsil edildiğini ileri sürdü.

Yüksel açıklamasında, "Beydağ’ın Büyükşehir'e bağlanmasından bu yana, İZSU, kanalizasyonu olmayan bazı mahallelerden atık su bedeli tahsil ediyor. Bu, hukuki dayanaktan yoksun bir uygulamadır. Elimizde bu mahallelere ait faturalar ve bildirimler mevcuttur. İZSU’nun, 2012’den beri haksız yere tahsil ettiği atık su bedellerini geri iade etmesi zorunludur" ifadelerine yer verdi.

"İZSU'nun Asıl Görevini Hatırlatmak Zorundayız"

Yüksel, İZSU’nun bu haksız tahsilatları yapmaya devam etmesi durumunda, yasal süreçlerin takipçisi olacaklarını belirterek, şu açıklamayı yaptı:
"İZSU, siyasi bir yapıya bürünerek asli görevlerini ihmal ediyor. Beydağ halkından haksız yere alınan bu bedellerin iadesi için yasal süreçleri takip edeceğiz. Hemşehrilerimizin hakkını sonuna kadar savunacağız."

"Kanalizasyon Olmayan Mahallelere Hizmet Getirilmesi Şart"

Yüksel, açıklamasında CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyelerine de seslenerek, kanalizasyon altyapısı bulunmayan mahallelerin sorunlarını çözmenin onların görevi olduğunu vurguladı.
"İZSU’nun ilçemizdeki bazı mahallelere kanalizasyon hizmeti getirmesi şart. Aksi takdirde, Beydağlı vatandaşlarımız bu bedellerin tahsil edilmesine karşı büyük bir tepki gösterecektir. Bu konuda yetkili olan Büyükşehir Meclis Üyelerine görevlerini hatırlatıyoruz" dedi.

"Körfez Kirliliği Beydağ'ı da Etkiliyor"

Yüksel, açıklamasında İzmir’in genel altyapı sorunlarına da değindi. İzmir’in Körfez kirliliği ve Çiğli’deki atık su arıtma tesisi sorununa vurgu yaparak, Beydağ’ın da bu altyapı sorunlarından etkilendiğini ifade etti.
"İZSU’nun Çiğli’deki atık su arıtma tesisi çalışmadığı için İzmir Körfezi balık ölümleri ve kötü kokuyla boğuşuyor. Bu sorunlar sadece Körfez’i değil, Beydağ’daki dereleri de kirletiyor. Buna asla müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

"6 Aydır Hizmet Yok, Halk Mağdur"

Yüksel, ilçede 6 aydır Büyükşehir Belediyesi’nden ve yerel yönetimlerden hizmet gelmediğini öne sürerek, halkın sabrının tükendiğini dile getirdi.
"Beydağ halkı, 6 aydır Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet alamıyor. CHP’li meclis üyeleri ve yerel yöneticiler söz verdikleri projeleri hayata geçirmelidir. Halk artık somut adımlar bekliyor" dedi.

"AK Parti ve Cumhur İttifakı Olarak Takipçiyiz"

Son olarak, Zafer Yüksel, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak Beydağlı vatandaşların haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.
"Biz, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak halkımızın hakkını savunmaya devam edeceğiz. Beydağ halkının kazanımlarını korumak ve sorunlarına çözüm bulmak için var gücümüzle çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme