• Haberler
  • İzmir
  • AK Parti cephesinden Latif Aydemir'e büyük tepki: İhracı istendi

AK Parti cephesinden Latif Aydemir'e büyük tepki: İhracı istendi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kadınların yaşadığı şiddet ve katliamlarla ilgili 'Hanımlarımızın bir kısmını tenzih ederim ama öldürenler kadar ölenler de suçludur' ifadelerini kullanan AK Parti Bayraklı Meclis üyesi Latif Aydemir'e, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı meclis toplantısına AK Parti Bayraklı Meclis üyesi Latif Aydemir damga vurdu.

Kadın cinayetlerinin konuşulduğu gündem dışı bölümde söz alan Latif Aydemir, "Hanımlarımızı kadınlarımızı tenzih ediyorum ama bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur. Bunu iyi irdelemek lazım. Bakın hanımlarımızın bir çoğunu tenzih ederek dedim. O kadar çok şu an insanlar durduk yerde kameranın olmadığı yerde ufacık bir çentik atılsa direkt gözümüzü karakolda açarız. Bizim önceliğimiz; İzmir'deki yollarımız, sokaklarımız..." ifadeleri sosyal medyaya bomba gibi düşerken, Aydemir'e en büyük tepki ise kendi partisinden geldi.

AK Parti cephesinden Latif Aydemir'e büyük tepki: İhracı istendi

"ŞİDDET, HİÇBİR HALİ VE ŞEKLİYLE KABUL EDİLEMEZ"

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, Aydemir'in ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini duyurdu.

AK Parti cephesinden Latif Aydemir'e büyük tepki: İhracı istendi

Dağ yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Kadına ve çocuğa karşı şiddet konusunda tavizsiz ve kararlı bir mücadele vermek, asli sorumluluğumuzdur. Bu bağlamda Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir’in, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı konuşma partimizce kabul edilemez. Kadınlara yönelik şiddetin engellenmesinde büyük mücadele veren bir parti olarak amasız fakatsız şiddete karşıyız. Aydemir, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiştir. Şiddet, hiçbir hali ve şekliyle kabul edilemez"

AK Parti cephesinden Latif Aydemir'e büyük tepki: İhracı istendi

"BU İFADELERİN PARTİMİZDE YERİ YOK"

Hamza Dağ'ın ardından AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan'da Latf Aydemir'e tepki göstererek, "Bir Belediye Meclis Üyesinin açıklamalarını hayretle dinledim! Sen ne hakla, hangi cesaretle hayatını kaybeden gençlerimize kadınlarımıza karşı bu ifadeleri kullanabilirsin? Sayın Cumhurbaşkanımız ve Partimiz üzüntü içinde çaba gösterirken, bir meclis üyesinin böylesine çirkin konuşma yapması kabul edilemez. AK Parti, milletimizin partisidir. AK Parti, medeniyetimizin, geleneklerimizin temsilcisidir. AK Parti gücünü toplumsal konulardaki duyarlılığından alır. Bu ifadelerin Partimizde yeri yoktur! Esefle kınıyor ve lanetliyoruz!" ifadelerini kullandı.

AK Parti cephesinden Latif Aydemir'e büyük tepki: İhracı istendi

KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ise tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

Bugün, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı sırasında, Bayraklı Meclis Üyesinin  "kadın cinayetleri" konusunda sarf ettiği sözleri asla tasvip etmediğimizi belirtmek isterim. Ülkemizin içinden geçtiği böylesine hassas bir süreçte; AK Parti'mizin kurumsal kimliğiyle ve merkeze insanı yaşatmayı alan siyaset felsefesiyle bağdaşmayan bu açıklama sadece sahibini bağlamaktadır. Bu açıklamalardan dolayı başta ülkemizin asil kadınları olmak üzere tüm kamuoyuna en samimi ve derin üzüntülerimizi bildiriyoruz. Bahsekonu Meclis Üyesi hakkında kesin ihraç talebiyle disipline sevk işlemleri ivedilikle başlatılmıştır.

Bakmadan Geçme