AK Parti'den CHP'ye 'Dilruba' tepkisi

AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar ile AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, 93. İEF'nin açılışında Dilruba Kayserilioğlu'nun protokolde yer almasına tepki gösterdi

Sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu’nun, İzmir Enternasyonal Fuarı açılışında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanında protokolde yer almasına AK Parti tepki gösterdi.

Dilruba’nın protokolde onur konuğu olarak yer almasına bir tepki de AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar’dan geldi. Kırkpınar, “O Kişinin onur konuğu olarak protokolde yer alması; ‘Biz senin söylediklerime katılıyoruz. Seni takdir ve tasdik ediyoruz’ anlamına gelir. Bu insanlara örnek olması gereken genel başkanlara ve siyasilere yakışmayan ve davranıştır” dedi.

AK Parti'den CHP'ye 'Dilruba' tepkisi

Kırkpınar mesajında şu ifadelere yer verdi; 
“Sn. Cumhurbaşkanımıza, devlet büyüğümüze hakaret edip, ağıza yakışmayan cümleler sarf ederek edep sınırlarını aşan birisini onur konuğu yapmak, onu baş taci etmek ‘ben senin bu söylediklerine katılıyorum seni takdir ve tasdik ediyorum’ demektir. Genel başkanların, siyasetçilerin insanlara ve insanlığa örnek olacak hareketler sergilemesi gerekirken böyle kötü örneklerin ön planda tutulması ve gençliğimize kötü örnek olarak gösterilmesi tam bir ahlak sorunudur. Bu tutumu esefle kınıyor, bir daha tekrarlanmasını umut ediyorum.”

BAŞDAŞ, “FUARA GÖLGE DÜŞTÜ”

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, “Cumhurbaşkanımız ve seçmenlerimize ağır hakaret eden Dilruba Kayserilioğlu’nun İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılında protokole oturtulması, fuara gölge düşürmüştür” dedi.  Başdaş, “Hakaretin karşılığında kendisini milletvekili de yapın, tam olsun!” sözleriyle durumu eleştirdi. 

AK Parti'den CHP'ye 'Dilruba' tepkisi

AK Parti Konak İlçe Başkanı Başdaş, sokak röportajında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan hakkında hakaret içeren sözler kullandığı için tutuklanan, 18 gün sonra tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu’nun İEF açılışında protokolde yer almasına tepki gösterdi. Başdaş, İEF’nin bir asırlık değer olan İzmir ve Türk halkının değeri olduğunu kaydederek, “Daha yakın zamanda toplumu ayrıştıran dil kullanan bir ismin böyle bir organizasyonda adeta taltif edilmesi kabul edilemez bir durumdur. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in eşliğinde protokolde yer alması kamu vicdanında büyük bir yara açmıştır” diye konuştu. 

Başdaş, halkın değerleri ve Cumhurbaşkanına yapılan saygısızlık karşısında, özür beklendiğini ifade ederek, “Böylesine önemli bir platformda başköşede ağırlanması kabul edilemez bir durum. Bu tür olaylar, siyaset ve toplumsal değerlerin ne kadar hassas dengeler üzerine kurulu olduğunu gözler önüne sermektedir. Bu tür fuarların, toplumu bir araya getiren ve dayanışmayı güçlendiren etkinlikler olması beklenirken, tam aksine, toplumsal kutuplaşmayı daha da derinleştiren bir tablo ortaya çıkmaktadır. Bu tutum, fuarın amacına ve ruhuna da aykırı bir tutum olmuştur” açıklamasını yaptı. 

İEF açılışında böyle bir organizasyon yapılmasının ayrıştırıcı olduğunu aktaran Başdaş, “Olmadı hakaret eden kişiye vekillik de verin tam olsun. Bu ayrıştırıcı hareketi tasarlayan, tasdik eden herkesi kınıyorum” ifadesine yer verdi. 

Bakmadan Geçme