• Haberler
  • Siyaset
  • AK Parti'den Ödemiş Belediye çalışanları için şok iddia: Yoğun mobbing var!

AK Parti'den Ödemiş Belediye çalışanları için şok iddia: Yoğun mobbing var!

Ödemiş'te yaşanan mobbing iddialarıyla ilgili AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan'ı eleştirerek, mevcut çalışanların işten çıkarılmasına yönelik baskılara dikkat çekti.

AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, Ödemiş Belediyesi’nde yaşanan mobbing iddiaları hakkında basın toplantısı düzenledi. Şen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Son dönemde belediye bünyesinde çalışan büro personeline uygulanan baskı ve mobbing, tüm kamuoyunun gözleri önünde sürmektedir. Büro çalışanlarını temizlik işçisi statüsüne zorla geçirmek için yapılan baskılar, kabul edilemez bir durumdur.”

“Zorbalıklar Devam Ediyor”

Şen, yaşanan baskıların sadece bazı çalışanlarla sınırlı kalmadığını vurguladı. “Ne yazık ki, bu zorbalıklar imzalamayan işçiler üzerinde de devam etmiş, yaklaşık 11 kişi baskı altına alınarak, belediyenin çeşitli hizmet binalarında koridor, oda ve tuvalet temizliği yapmaya zorlanmıştır” diyerek, bu durumun bir an önce son bulması gerektiğini ifade etti.

“Seçim Döneminde Verdiğiniz Sözleri Tutun”

Başkan Turan’a yönelik eleştirilerini sürdüren Şen, “Belediye yönetimi defalarca uyarılmasına rağmen, bu mobbingin dozunu artırarak işçilerin haklarını gasp etmeye devam etmektedir. Sayın Turan, siz bu işçi kardeşlerimizin emeğini sömürerek, aslında ne yapmaya çalışıyorsunuz? Açıkça görülüyor ki, seçim döneminde söz verdiğiniz kişilere kadro açabilmek için mevcut çalışanları işten çıkarmanın yollarını arıyorsunuz” dedi.

“Vicdansız Politikaları Sürdüremezsiniz”

“Bu emekçiler evlerine ekmek götürebilmek, çocuklarını okutabilmek için bu işlerde çalışıyorlar” diyen Şen, işçilerin haklarını gasbederek bu tür politikaların sürdürülemeyeceğini vurguladı. “Ödemiş halkı, bu adaletsizliklerin farkında ve biz AK Parti olarak onların sesi olacağız. Yapılan bu haksızlıkları kamuoyunun vicdanına bırakıyor, bu yanlıştan bir an önce dönülmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Muhammet Şen’in yaptığı bu açıklamalar, Ödemiş Belediyesi’ndeki çalışanların maruz kaldığı iddia edilen mobbing ve baskılarla ilgili kamuoyunda önemli bir tartışma başlattı. Şen, bu tür uygulamalara karşı durmaya ve işçilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Bakmadan Geçme