AK Parti, Harmandalı yerine Yamanları önerdi

Yeniizmir.com yazarı Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın 2'nci Birleşimi...

AK Parti, Harmandalı yerine Yamanları önerdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeniizmir.com yazarı Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre; İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2’nci Birleşimi Kültürpark’taki meclis salonunda gerçekleştirildi. Birleşim, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. Meclis’te ‘çöp’ tartışmaları yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, kapatılmasına karar verilen Harmandalı Çöp Tesisi’nin alternatifin Menderes değil Karşıyaka Yamanlar olduğunu dile getirdi.

‘5 NOKTADA TOPLAMAK’

AK Partili Erhan Çalışkan, ‘Gündem Dışı Konuşmalar’ kısmında söz alarak, “İzmir’in 30 ilçesinin atıklarını 5 merkezde toplamaya çalışıyorsunuz. Haliyle bu ilçelerde yaşayan insanlar başka ilçelerinin çöp yükünü çekmek istemiyor. Biz şöyle bir önerge getirmiştik. Hepsini şu anda inşa etmek zorunda değilsiniz ama 30 ilçenin çöpünün toplanacağı bütün tesisleri beraber oylarız ve geçiririz demiştik. Yani herkesin çöpü bana gelmeyecek herkesin çöpü olduğu yerde toplanacak. Sadece bunu engellemeye başlamak doğru bir şey değil. Devasa boyutta yerin çöpünü Menderes’e götüreceksiniz, insanlar bunu kabul etmiyor. Ama siz AK Parti kabul etmiyor diye anlatıyorsunuz. Yapmadığınıza kılıf bulmak kolay. Ama muktedir olduklarınız ve yapabileceklerinizi konuşmak bana göre daha doğru” dedi.

‘İZBB SABIKALI’

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Öncelikle İzBB çöp meselesinde sabıkalı bir belediye. Eğer ki başarılı olsaydı 30 ilçenin tamamında çöp dendiğinde belediye başkanları da dahil olmak üzerine kimsenin tüyleri diken diken olmazdı. Menderes’te birtakım hukuki, bürokratik problemler var. 5 tesis deniliyor. 5. tesis, ‘Kapatacağız’ dediğiniz Harmandalı. Tunç Soyer, Harmandalı’nda Biyogaz Tesisi’ni açtık dedi. 12 yıllık sözleşmesi var. Kapatacak mısınız? Hadi oradan! 23 Şubat 2019 tarihli İzBB’nin internet sitesinde yayınlanmış bir haber. Karşıyaka Yamanlar’da 2019’da göreve geldikten sonra ne yaptınız? Hiç! Aslında Harmandalı’nın sorununu çözecek olan yer Yamanlar’da. Neden 85 kilometre ötedeki Menderes dağlarına taşıyorsunuz çöpü! Karşıyaka Yamanlar’daki tesisle Harmandalı arasındaki tesis 4 kilometre. 198 bin metrekarelik Yamanlar arazisinin 103 bin metrekaresi Milli Emlak’a ait. Yani bu çöp konusundaki bütün tezleriniz yanlış. Çöp meselesinde İzBB, sabıkalıdır” diye konuştu.

‘SAF KÖTÜLÜK’

CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, İzmir’in günlük ürettiği çöp kapasitesinin 5 bin ton olduğunu söyleyerek, “İzmir’in çöpünü bertaraf ettirmeyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni başarısız göstermeye çalışmak saf kötülüktür. Bunu İzmir halkına yapmayın. Her şeye rağmen İzmir’e hizmet etmeye çalışıyoruz, 3-5 oy alacaksınız diye İzmirlinin hakkını yemeyin. Bakanlık İstanbul ve Ankara’da yaptı ama İzmir’e gelince bu hırs niye? Nedenini ben söyleyeyim; İzmirliye, ‘Sen bu siyasi tercihi yaptıkça biz sizi engelleyeceğiz ve size bunun iznini vermeyeceğiz’ diyorlar. Bu partizanca bir tutumdur. Çiğli Harmandalı Atık Sahası’nı kapatmak için çırpınıyoruz. Bu çöpü aktarabileceğimiz başka alana ihtiyaç var ve yıllardır uğraşıyoruz ve yeni alanları vermemek için uğraşıyorsunuz. İzmir halkının şehrine ve yaşamına olan bu tutkusunu bu tutumlarla baskılayarak, kentsel dönüşümü engelleyerek, çöp tesis açtırmayarak, mezarlık vermeyerek bir yere varamazsınız. İzmir halkı bunları göğüsler biz de göğüsleriz” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme