• Haberler
  • İzmir
  • AK Parti İlçe Başkanı Uzun'dan Başkan Kınay'a 'Sponsor' çıkışı!

AK Parti İlçe Başkanı Uzun'dan Başkan Kınay'a 'Sponsor' çıkışı!

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hüseyin Uzun, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'a yönelik eleştirilerini sürdürerek, Kınay'ın...

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hüseyin Uzun, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay’a yönelik eleştirilerini sürdürerek, Kınay’ın makam dağıtımında “al gülüm ver gülüm” anlayışını benimsediğini iddia etti. Uzun, Başkan Kınay’ın bazı sponsorlarına makam verdiğini öne sürerek, “Acaba diğerleri makam ve ihale alamadıkları için mi verdikleri çek ve paraları ihtarname göndererek geri istiyorlar?” şeklinde konuştu.

Hüseyin Uzun, Karabağlar Belediyesi’nde makamların dağıtılmasıyla ilgili basında yer alan haberleri değerlendirerek, Belediye Başkanı Helil Kınay’a sert eleştirilerde bulundu. Uzun, “Karabağlar Belediye Başkanı Sayın Helil Kınay’ın makamları ‘al gülüm ver gülüm’ anlayışı ile dağıttığını Oda TV iddialarından öğrendik. Sayın başkan, seçim kampanyanızda çevre mühendisi olmanıza rağmen poster ve afişlerle çevreyi en çok kirleten başkan adayı olduğunuza şahit olmuştuk. Şimdi anlıyoruz ki seçim kampanyanızı bu anlayışla yürütüp, makama oturduğunuzda, aldıklarınızı fazlasıyla vereceğinizi vaat etmişsiniz,” dedi.

Uzun, Kınay’ın bazı sponsorlarına makam verdiğini belirterek, diğer sponsorların verdikleri çek ve paraları geri istediklerini ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in belediyelerde kayırma ve aile boyu çalışanlar olmayacağına dair açıklamalarını hatırlatan Uzun, Kınay’ın bu anlayışın tersine hareket ettiğini savundu. Uzun, “Genel başkanınız ne diyor, siz ne yapıyorsunuz? Belediye Başkan Yardımcılığı görevi verdiğiniz hanımefendi Burcu Ugantaş’ın eşi Koray Ugantaş’a da Karabağlar Belediyesi’nin Karbel şirketinin Genel Müdürlüğünü verdiniz. Yoksa seçim kampanyanızda ‘Karabağlar Belediyesi’ni beraber yöneteceğiz’ derken, ‘Eş dost akrabalar mı?’ demek istemiştiniz,” şeklinde konuştu.

KRONİK SORUNLARA ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Uzun, Karabağlar halkının uzun süredir çözüm bekleyen kentsel dönüşüm, bazı caddelerin trafiğe açılması ve çevre temizliği gibi kronik sorunlarının bulunduğunu belirtti. Bu sorunların çözümü için adım atılmadığını ifade eden Uzun, “Halkımıza bunun izahatını yapamazsınız. Bu yaptıklarınız, Karabağlar halkını kandırmaktan başka bir şey değil. Karabağlar halkımız sizden bugüne kadar süregelen kronik sorunları çözmenizi bekliyor. Sizin bugüne kadar yaptığınız mahallelerde çocuk buluşmasından başka bir projeniz olmadığını gördük. Umarım bu kronik sorunları dert edinirsiniz. Karabağlar halkımızın hizmet için beklemeye tahammülü kalmadığını bilmenizi isterim,” dedi.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme