• Haberler
  • Siyaset
  • AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayından ‘müftülük’ vurgusu!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayından ‘müftülük’ vurgusu!

AK Parti Adayı Hamza Dağ, belediyeye ait sosyal tesislerde alkol satışlarına yönelik sorumuza ve diğer gazetecilerden...

AK Parti Adayı Hamza Dağ, belediyeye ait sosyal tesislerde alkol satışlarına yönelik sorumuza ve diğer gazetecilerden gelen Ensar vakfı gibi vakıfların İzmir’de olmasına yönelik soruya ise  tek cevap verdi: “Ben İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına talibim, İl Müftülüğüne talip değilim” dedi.

AK Parti Adayı Hamza Dağ, Pasaport’a marina koymadıklarını belirterek Körfez’in temizliği konusunda şunları söyledi: “Pasaport’ta marina koymadık. Çünkü teknik olarak olmayacak şeyler değil. Körfez geçişi projesi içerisinde yer alıyordu. 2011’de sahadaki talep ile bugünkü talep arasındaki fark var. Ben sahadaki geri dönüşlere de baktığımızda ‘olsa da olur olmasa da olur’ düşüncesi hakim. Baktığımızda kuzey çevrelerinde özellikle trafiğin sıkışmasıyla birlikte bir zorluk olduğunu ve bu isteğinin de arttığından bu projeye koyduk. Öncelikle yeni çevre yolu ve battı çıktıların yapılmasıyla gerek kalmayabilir. Maliyetin de hazine ile karşılanacağını ve başka yolla karşılanmayacağını da biliyorum. Çevre de benim için vazgeçilmezdir. Körfezin temizlenmesi de öyle. Ama Körfez’de yüzeceğiz diyemiyorum. Biz Güzelbahçe, Seferihisar ve Urla’da yüzeceğiz. Körfez’de ‘Yüzeceğiz’ deyip de mahcubiyet yaşamak istemiyorum. Müsilaj olayından sonra Kocaeli körfezinin temizlenmesi devam ediyor. Dünya’da bunun kurulması var Çiğli Arıtma Tesisinde da kısmen çözüm sağlayacağı mümkün ama sadece buna da bel bağlayamayız. Kaynaklar noktasında sıralamalarda nereye gelir onu da yürürken göreceğiz.”

Turgay Kılıç

Bakmadan Geçme