• Haberler
  • Siyaset
  • Ak Parti, İzmir'de değişim için düğmeye bastı: İlçe revizyonu geliyor

Ak Parti, İzmir'de değişim için düğmeye bastı: İlçe revizyonu geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti'nin 23. Kuruluş Yıldönümü konuşmasında işaret ettiği değişime İzmir'den start verdi. İl Başkanı Bilal Saygılı'nın revizyona ilçelerden başlayacağı belirtiliyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Ağustos 2024 günü gerçekleşen Ak Parti'nin 23. Kuruluş Yıldönümü kutlamasında değişim mesajı vermiş yorulanların görevi bırakmasını istemişti. Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği teşkilatta revizyon çalışmalarına İzmir de dahil oldu. İzmir'de ilçe kongreleri sürecinde olan Ak Parti, bazı isimlere dur diyecek. 
Bu kapsamda Ak Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'nın Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ile koornideli olarak İzmir'in ilçe teşkilatlarında ciddi bir revizyon için hazırlık yaptığı, yeni dönemde devam etmesi istenmeyen ilçe başkanlarına istifa etmeleri ya da kongrede aday olmamalı mesajı ilettiği iddia ediliyor. 
Ak Parti kaynakları revizyon hazırlığı söylemlerini doğrularken, değişimin kaç ilçeyi kapsadığı ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Ak Parti İzmir İl Başkanlığının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda 2028 genel seçimlerine hazırlanmak üzere teşkilatlarda büyük çaplı revizyonlar yapacağı beklentisi bir süredir dillendiriliyordu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Partilerinin 23'üncü yıl dönümü sloganını "Umudun, Geleceğin ve İcraatın Adı: AK Parti" olarak özellikle tercih ettiklerini vurgulayan Erdoğan, Ak Parti teşkilatlarına şu mesajları vermişti: 
"Özeleştirimizi samimiyetle yapıyor; nerede eksiğimiz varsa, hiçbir komplekse kapılmadan üzerine cesaretle gidiyoruz. Önümüzdeki aylarda başlatacağımız Büyük Kongre sürecimizi sadece bir vitrin yenilenmesi olarak değil, milletimizin bizden beklediği kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz. Burada iki hususun altını özellikle çizmek durumundayım: Kendini yorulmuş hisseden varsa, bitkin hisseden varsa, onlardan kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyoruz. İkincisi, hangi görevde olursa olsun hiçbir arkadaşım, koltuğuna yaslanıp rehavete kapılma lüksüne sahip değildir. Heyecanını kaybedenler, millete hizmetin önünde engel olmamalıdır. Bunun vebali ağırdır. Bunun hesabı ağırdır. Şunu unutmayın: Biz bu aziz milletin umuduyuz. Biz, bu aziz ümmetin de umuduyuz. Onların umudunu boşa çıkaracak işler içine girenler, onların umudunu heba etmeye yeltenenler, altından kalkamayacakları vicdani bir yükle ezilirler. Açık söylüyorum, buna bizim de tahammülümüz olamaz. Milletin ve ümmetin umudunu heder edenlere hoşgörü göstermeyiz, gözünün yaşına da bakmayız."

Bakmadan Geçme