• Haberler
  • Siyaset
  • AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı: İnanmış bir kadının önünde hiçbir engel duramaz!

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı: İnanmış bir kadının önünde hiçbir engel duramaz!

28. Dönem Parlamentosu'nun Cumhuriyet tarihinde en yüksek oranda kadının temsil edildiği bilgisini veren Bursalı açıklamalarında şu...

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı: İnanmış bir kadının önünde hiçbir engel duramaz!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

28. Dönem Parlamentosu’nun Cumhuriyet tarihinde en yüksek oranda kadının temsil edildiği bilgisini veren Bursalı açıklamalarında şu ifadeleri kaydetti:

Siyasi tarihimize baktığımızda şunu övünçle söyleyebilirim ki benim de içinde bulunduğum 28’inci Dönem Parlamentosu, kadın temsil oranının en yüksek olduğu Parlamento olarak kayıtlara geçti. Nihayetinde 14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonrası Meclis’e 119 kadın milletvekili girdi. Devam eden yükselme trendiyle kadınların temsil oranı 19,9’a çıktı. Bu da Cumhuriyet tarihi boyunca kadınların Meclis’te en yüksek oranda temsil edildikleri anlamına geliyor. Tabi bu yeterli mi elbette değil.

‘‘KADINLARIN DESTEKÇİSİ OLMAYI SÜRDÜRECEĞİM’’

Siyasi kariyeri boyunca müsbet ve menfi hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadığını vurgulayan Bursalı, ‘‘zaten yapım gereği ikisini de kabullenmem mümkün değil. Ancak 30 yıllık meslek hayatımda zaman zaman yaşatılmaya çalışıldı bu ayrımcılık. Ama ben pozitif ayrımcılık yaptım mı? Evet yaptım. Aslında buna ayrımcılık değil de teşvik etmek, yüreklendirmek desek daha doğru olur. Çünkü özellikle üreten kadınları, girişimci kadınları daha fazla yüreklendirmek adına haberlerini yaptım. Bu haberlerin, okuyan ya da izleyen tek bir kadın için rol model olması adına gayretim oldu. Siyasette de aynı şekilde üreten kadınlarımızın girişimci kadınlarımızın destekçisi olmayı hep önceliyorum ve önceleyeceğim de’’ şeklinde konuştu.

‘‘KADINLAR SİYASETTE DE AKTİF’’

Siyasette kadınların aktif rol aldığının altını çizen Bursalı, her seçim döneminde kadın vekil sayısının arttığını söyledi. Bursalı, ‘‘Bunun aksini söylemek mümkün değil. Kadınlar siyasi partilerde, sivil toplum kuruluşlarında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde aktif, ayın zamanda da etkin. Biraz önce TBMM’deki temsiliyet sayılarını ve oranlarını ifade ettim. Her seçim döneminde artan bir istatistik söz konusu. Bir Meclis Başkan Vekili, 2’si AK Parti’den olmak üzere 4 Grup Başkan Vekili, 3 ihtisas komisyonu başkanı kadın. Ayrıca TBMM’de Parlamentolararası Dostluk Grupları var biliyorsunuz. Bu Dostluk Grupları’nın ben de dahil olmak üzere 28’inin başkanı kadın. Bu görevler kadınların siyasetteki yerini göstermesi bakımından önemli görevler’’ dedi.

‘‘İNANMIŞ BİR KADININ ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL DURAMAZ’’

Siyasete girmek isteyen kadınlara tavsiyelerde bulunan Bursalı açıklamalarına şöyle devam etti:

Her şeyden önce bir derdinizin olması lazım. Çünkü siyaset böyle bir şey. Dertlenmek. Kız çocuklarının okula gitmesi için dertlenmek, engelli bireylerin hayata karışması için dertlenmek, çevre kirliliğinin önlenmesi için dertlenmek. Örnekleri çoğaltabiliriz. Ardından da çözüm yolları için dertlenmek gerekir. Ortaya konulacak doğru amaç ve hedef siyasetteki başarıyı da beraberinde getirecektir. Enerjinizi doğru harcamanız hedefinize daha kolay ulaşmanızı sağlayacaktır. Zorluklar var mı? Evet var. Ama bunlar aşılamayacak zorluklar değil asla. Ayrıca şunu çok iyi bilsinler ki inanmış bir kadının önünde hiçbir engel duramaz.

Aysun Güler

Bakmadan Geçme