Ak Parti'li Kasapoğlu NATO toplantısına katıldı

Polonya'nın Varşova kentinde gerçekleştirilen NATO toplantısına katılan önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, 'Ukrayna'daki savaşın Karadeniz'e yayılmasını önlemek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz' açıklamasında bulundu.

Polonya'nın Varşova kentinde gerçekleştirilen NATO toplantısına katılan önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, "Ukrayna'daki savaşın Karadeniz'e yayılmasını önlemek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" açıklamasında bulundu.

Kasapoğlu, NATO PA 106. Rose-Roth Semineri Ekonomi ve Güvenlik Komisyonu ile Savunma ve Güvenlik Komisyonu Ortak Toplantısı’na katılmak üzere Varşova'dan yurda döndü. Toplantıda, "Washington Zirvesi Sonrasında NATO'nun Caydırıcılığı ve Savunması: Doğu Kanadının Güçlendirilmesi", "Ukrayna'ya Verilecek Destekler", "Doğu Komşuları ve Avrupa Güvenliğinin Geleceği", "Belarus ve Baltık Denizi Bölgesi ve Otokrasiyle Yüzleşmek: Demokratik Mukavametin Güçlendirilmesi" gibi önemli konular ele alındı.

“ARTIK BARIŞIN TESİS EDİLMESİNİ ARZU EDİYORUZ”

Kasapoğlu, Türkiye’nin demokrasiye bağlılığı ve Ukrayna savaşındaki tutumunu vurgulayarak, “Karadeniz, 1936 Montrö Sözleşmesi ve Türkiye'nin bunu uygulaması ile kurulan hassas denge sayesinde son yüzyılda askeri çatışma ve gerginlik denizi olmamıştır. Sözleşme, Karadeniz güvenliği çerçevesinde temel bir unsurdur. Türkiye 80 yılı aşkın bir süredir 1936 Montrö Sözleşmesi’ne harfiyen uymaktadır. Rusya-Ukrayna savaşı başladığından beri Karadeniz'de gerilimin yükselmesine engel olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ukrayna'daki savaşın, mümkün olduğunca Karadeniz'e yayılmaması için gayret göstermeye devam edeceğiz. Savaşın artık son bulmasını ve bölgede artık barışın tesis edilmesini arzu ediyoruz. Türkiye'nin bu konudaki kararlı tavrı devam edecektir. Tüm süreçleri bugüne kadar nasıl hassasiyetle yürüttüysek, aynı şekilde sürdüreceğiz” diye konuştu.

Ak Parti'li Kasapoğlu NATO toplantısına katıldı

İŞBİRLİĞİ VURGUSU 

Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu’nun demokrasinin gücünün bir sembolü olduğunu belirten Kasapoğlu, “Çok çeşitli siyasi görüşlere ev sahipliği yapıyor olmak parlamentomuzun bir geleneğidir. Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu; demokrasimizin gücünün ve mukavemetinin de en önemli sembollerindendir. Demokrasimiz, 15 Temmuz 2016’daki menfur darbe girişimi gibi pek çok iç ve dış müdahalelere maruz kalmış, ancak hepsini milletimizin dik ve sağlam duruşuyla bertaraf ederek daha da güçlenmiş ve bugünlere gelmiştir. Milletimiz; demokrasi, özgürlük ve vatanın bütünlüğü için iradesini her daim ortaya koymuştur ve koymaya devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin, demokrasisini koruma ve yarınlara en güçlü şekilde ulaştırma noktasındaki kararlılığı azalmadan sürmektedir. Türkiye, dünya çapında demokrasiyi güçlendirmek için de çabalarını büyütmeye ve tüm ortaklarıyla işbirliği yapmaya hazırdır” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme