• Haberler
  • Gündem
  • AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Yüğrük: Bütçe var, hizmet yok!

AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Yüğrük: Bütçe var, hizmet yok!

AK Parti ve MHP'li belediye meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edilen belediye...

AK Parti ve MHP’li belediye meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edilen belediye bütçesi bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. Torbalı’daki siyasi parti temsilcileri bu bütçe ile belediyenin ilçeye hizmet etmesi gerektiğinin altını çizdiler

YÜĞRÜK: BÜTÇE VAR, HİZMET YOK!

Konuyla ilgili görüşünü beyan eden AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Metin Yüğrük, “Torbalı Belediyesi’nin bütçesi doğru ve verimli bir şekilde kullanıldığı takdirde ilçenin tüm sorunlarını çözmeye ve 60 mahalleye hizmet götürmeye yeter. Ancak maalesef 4 yıldır olduğu gibi 2024 yılında da belediyenin hizmet etmek gibi bir niyeti görünmüyor. Açıklanan Performans Raporu’nda da bunu açık bir şekilde gördük ve belediye meclisinde Cumhur İttifakı ortağımız MHP ile beraber ret oyu verdik. Torbalı’nın faydasına bir tane proje olsaydı, ilçe halkımızın yararına bir tane hizmet görebilseydik bu bütçeye biz de evet oyu kullanırdık. Bugüne kadar izlediğimiz siyaset ile hiçbir zaman belediyeye engel olalım, önüne taş koyalım, iş yaptırmayalım şeklinde düşüncelere sahip olmadık. Torbalılı hemşehrilerimizin faydasına olduğuna inandığımız her konuda destek verdik, zararına olan konularda da muhalefet görevimizi yerine getirerek karşı durduk. 2024 yılının Mart ayında yerel seçimler olacak zaten. Mevcut CHP’li belediye yönetimi 3 ay daha maaşları ödesin, Mart 2024’te önce Allah’ın izni sonra da hemşehrilerimizin teveccühü ile Cumhur İttifakı olarak yerel seçimi kazanıp bütçenin tamamını hizmet ve yatırımlara harcayacağız” şeklinde konuştu.

Haber

KAÇAR: SOSYAL YARDIMLAR ARTIRILMALI

Torbalı’nın acil çözüm bekleyen birçok sorunu olduğunu belirten Milliyetçi Hareket Partisi Torbalı İlçe Başkanı Veli Kaçar, “Torbalı halkı belediyeden hizmet bekliyor. Altyapı ve üst yapı konusunda ciddi sorunlar var. Belediye yönetimi bu sorunların gerisinde kalmak istemiyorsa ilçemizin ihtiyaçları doğrultusunda acil çözümler ve projeler üretmelidir. Başta sosyal yardımlar olmak üzere bütçede bir takım düzenlemeler yapmak gerekiyor. Sosyal yardımlara ayrılan bütçeyi yeterli bulmuyoruz. Sosyal belediyecilik gereği, sosyal yardımların payı artırılmalıdır. Aynı şekilde bütçede yatırım ve projelere ayrılan payı da yeterli bulmuyorum” dedi.

FİDANER: 4 YILLIK BÜTÇE NEREYE HARCANDI?

Belediye bütçesinin doğru ve verimli bir şekilde kullanılmadığına dikkat çeken Büyük Birlik Partisi Torbalı İlçe Başkanı Zeynel Fidaner, “2024 bütçesinden önce sormamız gereken belediyenin bugüne kadar kullandığı 4 yıllık bütçelerin nerelere harcandığıdır. Belediye bu konuda daha şeffaf olmalı ve nerelere ne harcadığını kamuoyu ile paylaşmalıdır. Çünkü Torbalı’da 5 yıldır elle tutulur, gözle görülür bir tane yatırım veya proje göremedik. 2024 bütçesinde eğitime ve üretime belediye ne kadar bütçe ayırdı? Yatırım ve altyapı hizmetlerine ayrılan bir pay var mı? Ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor, acaba Torbalı Belediyesi’nin bu konuda yaptığı bir çalışma var mı? Maalesef bu soruların cevabını bütçede göremiyoruz. O nedenle de mevcut belediye yönetiminin giderayak yaptığı bu bütçeyi de doğru bulmuyorum. Torbalı’nın gerçeklerinden uzak, ihtiyaç ve taleplerine karşılık veremeyecek bir bütçe oldu. Tabi buradan muhalefet meclis üyelerine de sesleniyorum. Sadece belediye meclisinde ret oyu verip itiraz etmekle olmaz, bu konuda kamuoyu oluşturmalarını da bekliyorum” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme