Ak Parti Torbalı’da aday bilmecesi düğümleniyor

Yeni İzmir Gazetesi’nden Hasan Demir’in haberine göre Türkiye'nin bir çok ilçesinde olduğu gibi Torbalı'da da yerel...

Yeni İzmir Gazetesi’nden Hasan Demir’in haberine göre Türkiye’nin bir çok ilçesinde olduğu gibi Torbalı’da da yerel seçim hareketliliği erken başladı. Siyasi partiler seçimi kazanmak için hazırlıklara başlarken bir yandan da belediye başkan adayı olmak isteyen isimlerin adaylık yarışı başladı. Torbalı, İzmir’de Ak Parti’nin daha önce seçim kazanabildiği altı ilçeden biri. 2014 – 2019 yıllarında bir dönem Torbalı Belediyesi’ni yöneten Ak Parti, ilçeyi tekrar kazanmak istiyor.

Ak Parti’de belediye başkan adayının kim olacağı hala bilinmezliğini korurken iki isim ön plana çıkıyor. Ak Parti’nin adayı olarak 2014 yılında Torbalı Belediye Başkanı seçilen Adnan Yaşar Görmez ile iki dönemdir Torbalı Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapan Özgür Erman Çağlar.

GÖRMEZ BİR SEÇİM KAZANDI BİR SEÇİM KAYBETTİ

Ak Parti Adnan Yaşar Görmez’in adaylığında 2014 yılında ilk kez Torbalı Belediyesi’ni kazanmış ancak yine Görmez’in adaylığında 2019 seçimlerini kaybetmişti. Görmez, yeniden seçim kazanmak için aday olmak istiyor. İlçedeki açılış törenlerine ve etkinliklere katılmaya başlayan Görmez, aday adaylığı yarışını başlatmış durumda. 2014 yılında seçim kazanmış olması nedeniyle tekrar aday gösterilmesi mümkün olan Görmez’in 2019 seçimini kaybetmiş olması ise tekrar aday gösterilmemesine neden olabilir.

ÇAĞLAR’IN KAYA İLE AKRABALIĞI HEM GÜÇLÜ HEM DE ZAYIF NOKTASI

Ak Partili Özgür Erman Çağlar, İzmir Milletvekili Atilla Kaya’ya yakınlığı ile tanınıyor. İlçenin futbol kulübü olan Torbalıspor’da da başkanlık yapan Özgür Erman Çağlar özellikle gençler tarafından çok sevilen bir isim. Çağlar’ın adaylık için Görmez ile eşit derecede şansı bulunuyor. Milletvekili Atilla Kaya ile olan akrabalık

Bakmadan Geçme