• Haberler
  • Genel
  • Ak Parti Torbalı’da adaylık yarışı beş isim arasında geçiyor

Ak Parti Torbalı’da adaylık yarışı beş isim arasında geçiyor

2014 – 2019 yıllarında bir dönem Torbalı Belediyesi'ni yöneten Ak Parti, ilçeyi tekrar kazanmak istiyor. Ak...

Ak Parti Torbalı’da adaylık yarışı beş isim arasında geçiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2014 – 2019 yıllarında bir dönem Torbalı Belediyesi’ni yöneten Ak Parti, ilçeyi tekrar kazanmak istiyor. Ak Parti’de belediye başkan adayının kim olacağı hala bilinmezliğini korurken, göreve talip olan beş kişi bulunuyor. Adnan Yaşar Görmez, Özgür Erman Çağlar, Selman Günaydın, Hasan Akbıyık ve Abdulvahap Olgun.

GÖRMEZ BİR SEÇİM KAZANDI BİR SEÇİM KAYBETTİ

Ak Parti Adnan Yaşar Görmez’in adaylığında 2014 yılında ilk kez Torbalı Belediyesi’ni kazanmış ancak yine Görmez’in adaylığında 2019 seçimlerini kaybetmişti. Görmez, yeniden seçim kazanmak için aday olmak istiyor. İlçedeki açılış törenlerine ve etkinliklere katılmaya başlayan Görmez, aday adaylığı yarışını başlatmış durumda. 2014 yılında seçim kazanmış olması nedeniyle tekrar aday gösterilmesi mümkün olan Görmez’in 2019 seçimini kaybetmiş olması ise tekrar aday gösterilmemesine neden olabilir.

ÇAĞLAR’IN KAYA İLE AKRABALIK BAĞI VAR

Torbalı Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Özgür Erman Çağlar, İzmir Milletvekili Atilla Kaya’ya yakınlığı ile tanınıyor. İlçenin futbol kulübü olan Torbalıspor’da da başkanlık yapan Özgür Erman Çağlar özellikle gençler tarafından çok sevilen bir isim. Çağlar’ın adaylık için Görmez ile eşit derecede şansı bulunuyor. Milletvekili Atilla Kaya ile olan akrabalık bağı ise Çağlar’ın hem en güçlü hem de en zayıf yanı. 2024 yerel seçimleri için seçim işlerinden sorumlu başkan yardımcılığı görevi verilen Atilla Kaya’nın, etik kaygılarla Çağlar’ın adaylığına sıcak bakmayabileceği konuşuluyor.

OLGUN GEÇEN DÖNEM TÖVBE ETMİŞTİ

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, mevcut görevini başarıyla sürdüren ve Torbalı’ya büyük hizmetleri dokunmuş bir isim. İlçenin tanınmasında ve kalkınmasında büyük katkılar sunmuş olan Abdulvahap Olgun geçmişteki gazeteci kimliğiyle de Torbalı halkının sevgisine sahip. Geçen dönem aday adayı olan Olgun, aday gösterilmemesinden sonra yaptığı açıklama ile yalnızca Ticaret Odası Başkanlığı görevine odaklanacağını ve bir daha aday olmayacağını açıklamıştı. Olgun’un 2024 seçimleri için dosya verip vermeyeceği merakla bekleniyor.

GÜNAYDIN VE AKBIYIK ADAYLIKLARINI AÇIKLADI

Adnan Yaşar Görmez’in belediye başkanlığı sırasında Ak Parti Torbalı İlçe Başkanlığı yapan Hasan Akbıyık, sakin ve sessiz kişiliğiyle tanınıyor. Yine bu özelliği nedeniyle partililer tarafından çok eleştirilmişti. Akbıyık, sosyal medya hesabından Torbalı Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz dönem Ak Parti Torbalı İlçe Başkanlığı yapan ve bazı görüntüleri sosyal medyada yayınlanınca istifa etmeyi tercih eden Selman Günaydın ise partisinin görev vermesi halinde görevden kaçmayacağı beyanında bulunarak belediye başkan adaylığına hazır olduğunu vurguladı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme