• Haberler
  • Siyaset
  • AK Parti'den üstü kapalı kongre sürecinde personel alımı sorusu

AK Parti'den üstü kapalı kongre sürecinde personel alımı sorusu

Bornova Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda belediyenin hizmetleriyle ilgili...

AK Parti'den üstü kapalı kongre sürecinde personel alımı sorusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bornova Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda belediyenin hizmetleriyle ilgili bir video izletildi.

Toplantının başlangıcında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan, 15 Ağustos’ta yapılan CHP Bornova İlçe Kongresi’nde yeniden başkanlığa seçilen Ertürk Çapın’ı tebrik etti. Soru önergeleri bölümünde söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı, personel alımı ile ilgili önerge sundu. Tatlı, önergede “Bornova Belediyesi 1 Temmuz 2022’den önergeye cevap verileceği tarihe kadar hem kendi bünyesinde hem de paydaşları (İZBAŞ, BORBEL) bünyesinde kaç tane personel işe alınmıştır?” ifadelerine yer verdi.

CHP Grup Başkanvekili Bahar Gürsul da konu ile ilgili bilgilendirme yapılacağını belirtti. Meclisteki bir başka tartışma konusu da Evka-3 İzyuva’da geçtiğimiz günlerde kesilen ağaçlar oldu. AK Parti Meclis Üyesi Adem Kasacı, Evka’da Geçen haftalarda belediye personelleri tarafından 200 ağaç kesildi. Bun ağaçlar sökülebilecekken neden böyle yapıldı? Daha sonra tepkiler üzerine ağaç kesimi durduruldu. Biz bölgedeki ağaçların durumunu ve Bornova Belediyesi’nin yaptırımını öğrenmek istiyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Mustafa İduğ da Bornova Belediyesi’nde iki bin personel çalıştığını ifade ederek, “Ağaç kesen arkadaşı görevden aldık. 2 bin kişilik personelden söz ediyoruz. Böyle şeyler olabiliyor. Ağaç ekme konusunda müthiş duyarlıyız” sözlerine yer verdi.

‘BÜYÜKŞEHİR PERSONELİ DENETİMİ BİZE VERİLSİN’

Konunun devamında Bornova’da aksayan hizmetlerle ilgili eleştirilere de cevap veren İduğ, ağaç budama, tuvalet temizleme gibi hizmetlerin yüzde 30’unun Büyükşehir’de yüzde 70’inin kendilerinde olduğunu kaydederek, “Bu konuda yasanın değişmesi gerekir. Bornova sınırları içinde Büyükşehir’in yetkisinde olan yerlerde sıkıntı olduğunda bu Bornova’ya yükleniyor” dedi.

Bunun üzerine söz alan AK Partili Taştan, yasadan önce yerel yönetimin sorumluluklarına dikkat çekerek, “Yerel yönetimlerle ilgili olarak yasaların değişmesini ifade ettiniz. Yasalar elbette değişebilir. Burada söz konusu olan hadise görevin ilk yılından beri başladı. Asfalt ile başladı. Konuya hükümetin Ankara’nın el atması yerine Bornova Belediyesi üzerine düşeni yapsa daha kolay olmaz mı?” diye sordu.

Başkan İduğ da, personel konusunda denetim yetkisi isteyerek, “Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sorduğumuz konularla ilgili geri dönüşler geç olunca böyle sonuç oluyor. Ancak, Bornova sınırları içindeki personelin Bornova Belediyesi’ne vermesi ya da kontrol edilmesi lazım. Maaşlarını yine Büyükşehir’den alsın. Örneğin Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndan eksilik olunca Bornova Belediyesi’nin yapmadığı söyleniyor. Oysa personelin denetimi bize verilse daha kolay. Bu bir dilek temenni olarak sunulsun” sözlerine yer verdi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme