• Haberler
  • İzmir
  • AK Partili Başdaş: Konak Belediyesi vatandaşın malına çöküyor

AK Partili Başdaş: Konak Belediyesi vatandaşın malına çöküyor

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Gültepe'de çıtak araziler üzerinde evleri olan vatandaşlara getirilen satış yasağını sert sözlerle eleştirdi.

Konak Belediyesi Ağustos Ayı Meclisi'nde alınan Gültepe'de çıtak araziler üzerinde evleri olan vatandaşlara ev satışının yasaklanmasına kararına AK Parti cephesinden sert tepki geldi.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediyesi'nin 400 eve el koyduğunu iddia etti.  Başdaş, "İmar barışıyla vatandaşa tanınan evlerini satın alma hakkı ellerinden alınıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak'ın en değerli mallarına çökerken Konak Belediyesi de vatandaşın malına çöküyor" iddiasında bulundu.

"DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK"

Konu ile ilgili yazılı açıklamalarda bulunan Başdaş, şu ifadeleri kullandı:

"Gültepe'de yer alan çıtak arazilerin üzerinde yaşayan 400'den fazla hanenin evlerini satın alma imkanı ellerinden alındı. Sosyal belediyecilik iddiasındaki Konak Belediyesi'nde değişen bir şey yok. Vatandaşın rahat yaşamını sağlamak yerine yaşam alanını iyice daraltan anlayış devamlılığını böyle gösteriyor.

400 HANEYE EL KONULDU İDDİASI

750 evin 350'si hak sahibine ulaştı. 400'üne el belediye el koydu. Daha önce belediyenin rayiç bedelinin on katı fiyat istemesinden dolayı evlerini alamayan vatandaşa daha kötü bir haber var. Çünkü Konak Belediyesi satış yapılmasını yasakladı. Bu insanlarımızın evlerini alması artık hayal oldu. Bu konuda AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak gelişmelerin takipçisi olacağız. Ancak, Konak Belediye Başkanı sayın Nilüfer Mutlu'ya ve CHP'li gruba hatırlatırız. Yapılan 400 eve el koymaktır. Başka bir açıklaması yoktur" ifadesine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme