• Haberler
  • Siyaset
  • AK Partili Bayraklı'dan Başkan Sengel'e 'okul' çıkışı

AK Partili Bayraklı'dan Başkan Sengel'e 'okul' çıkışı

Okulların temizliğine yönelik yaptığı açıklamalar nedeniyle Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'e Ak Parti İlçe Başkanı Hakan Bayraklı sert tepki gösterdi. Bayraklı, cevaplaması için Başkan Sengel'e bazı sorular yöneltti.

Ak Parti Selçuk İlçe Başkanı Hakan Bayraklı, Başkan Sengel'in ilçede gerçekleştiremediği hizmetleri örtbas etmek için eğitim-öğretim konularında iktidara eleştirilerde bulunduğunu söyledi. Bayraklı, "İlçemizdeki tüm okullar, köy okulları dahil sıfırdan inşa edilmiştir. Demet Sezen Meslek Lisesi’nin açılışı yakında yapılacak, ayrıca 19 Mayıs Ortaokulu’nun inşaatı da hızla devam etmektedir" dedi. Okullarda temizlik personeli konusunda da bir sıkıntı olmadığını, TYP ve İUP programları üzerinden yeterli sayıda personel görevlendirildiğini belirtti.

"Selçuk’un Kronik Sorunlarını Çözemiyorsunuz"

Bayraklı, Filiz Ceritoğlu Sengel’e yönelik eleştirilerinde Selçuk'un kronik sorunlarına da dikkat çekti. Mezarlık, otopark, çevre kirliliği ve belediyenin mali kaynaklarının verimsiz kullanımı gibi sorunları gündeme getiren Bayraklı, “Pamucak sahilini kanalizasyon atıklarıyla zehirliyorsunuz. Çevre katliamına neden olan arıtma sorununu nasıl çözeceksiniz?” diye sordu.

"Yaptığınız Kayda Değer Bir Proje Var mı?"

Bayraklı, belediyenin Selçuk’ta yaşayan vatandaşlara yönelik somut projeler üretemediğini vurgulayarak, Meryem Ana girişlerinden ve Efes otoparkından elde edilen gelirlerin büyük bölümünün hükümet kaynaklarıyla sağlandığını belirtti. Bu durumu eleştiren Bayraklı, “Bütçenizin %70’ini hükümet kaynaklarından sağlıyorsunuz. Ancak ilçede halkın faydalanabileceği kayda değer bir proje ortaya koymadınız” ifadelerini kullandı.

"Kaybeden Selçuk Halkı Oluyor"

Eleştirilerinin sonunda Bayraklı, belediye yönetiminin ilçenin sorunlarını çözmek yerine kısır tartışmalara odaklandığını iddia etti. “Kaybeden Selçuk halkı oluyor. Sayın Belediye Başkanına tavsiyemiz, kimin kime oy verdiğine bakmak yerine Selçuk’un sorunlarına çözüm üretmeye odaklanmasıdır” diyen Bayraklı, AK Parti olarak Selçuk’un daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için çalışmalarına kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

Hakan Bayraklı’nın açıklamaları Selçuk’ta geniş yankı uyandırırken, belediyeden bu eleştirilere nasıl bir yanıt geleceği merakla bekleniyor.

BAYRAKLI'DAN SENGEL'E 6 SORU:

    1.    23 yıldan beri, Meryem Ana girişleri ve Efes otoparkından her yıl bütçenizin %70’inden fazlasını hükümetimizden sağlanan kaynaklarla karşılıyorsunuz. İlçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın faydalanabileceği kayda değer bir proje yaptınız mı?
    2.    Mezarlık sorununu nasıl çözeceksiniz?
    3.    Otopark sorununu nasıl çözeceksiniz?
    4.    İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Körfezi’ni katletmesi gibi, siz de Menderes üzerinden Pamucak sahilini kanalizasyon atıklarıyla zehirliyorsunuz. Çevre katliamına neden olan bu arıtma sorununu nasıl çözeceksiniz?
    5.    İlçemizin en değerli arazilerini satışa çıkardınız ve sattınız. Bu gelirlerle ne gibi hizmetler yaptınız? (Selçuk halkı açıklama bekliyor.)
    6.    Selçuk sokaklarındaki temizlik ve sinek problemlerini nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?

Bakmadan Geçme