• Haberler
  • İzmir
  • AK Partili Boztepe: İzmir Büyükşehir Belediyesi, imar yolsuzluğuna zemin hazırlıyor!

AK Partili Boztepe: İzmir Büyükşehir Belediyesi, imar yolsuzluğuna zemin hazırlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin imar yetkilerini tekelleştirdiğini söyleyen AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, 'İzmir Büyükşehir Belediyesi, imar yolsuzluğuna zemin hazırlıyor' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imar politikasını sert bir dille eleştirdi.

"GÖRÜLMEMİŞ BİR UYGULAMA"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki tüm şehir plancılarını arayarak ellerindeki işlerin listesini istediğini iddia eden Boztepe, "İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği, İmar ve Şehircilik Dairesi’ni, belediye meclisi imar komisyonunu ve ilçe belediyelerini yok sayarak, şehir plancılarını arayıp ellerinde bulunan tüm işlerin listelenerek kendilerine sunulmasını istemektedir. Bu girişim, belediye eliyle imar yolsuzluğunun önünü açmaktır. İzmir’in imarını tek elde toplayıp inşaat sektörüne bir çağrı yapar gibi olan bu adımlar, ‘Artık talepler benim şifahi onayıma bağlı olacak, her karar benden sorulacak, benim onayımla hazırlanacak, benim tamam dediğim olacak, hayır dediğim olmayacak; imarın tek patronu benim’ demektir. Bu durum, ilçe belediye başkanlarına ve müteahhitlere, ‘Buradaki tek patron benim, beni ikna etmeniz yeterli, tamam dersek işiniz oldu bilin’ şeklinde bir mesaj vermekten başka bir şey değildir. Genel sekreterlik eliyle piyasadaki şehir plancıları ve müteahhitler aranarak tek tek çağrılıyor, ellerindeki işler öğrenilmek isteniyor ve bazılarına önden ‘şunu getir, bunu getirme’ deniliyor. Bu, Büyükşehir Belediyesi tarihinde görülmemiş bir uygulamadır ve meclisin iradesini yok saymaktadır" dedi.

"İZMİRLİLERİ, BU YANLIŞ UYGULAMALARIN KARŞISINDA DURMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Belediyenin görevini aştığını ve meclisin iradesini yok saydığına dikkat çeken Boztepe, "Genel sekreterlik tarafından İzmir’deki şehir plancıları ve müteahhitlerin arandığını ve ellerinde bulunan tüm işlerin listelenerek taraflarına teslim edilmesi gerektiğini belirten beyanlar vermiştir. Bu keyfi uygulama, imar yolsuzluğuna davetiye çıkarmaktadır ve bu tür uygulamalara yer verilmesi, İzmir’e yapılacak en büyük ihanettir. Belediyenin görevini aşan ve meclisin iradesini yok sayan bu keyfi tutum karşısında tüm İzmirlileri uyarıyor ve bu yanlış uygulamalara karşı durmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Bakmadan Geçme