AK Partili Bursalı’dan ‘Tiktok’ açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu, son günlerde yayınlanan içeriklerle tartışılan Tiktok temsilcilerini dinledi. Komisyon...

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu, son günlerde yayınlanan içeriklerle tartışılan Tiktok temsilcilerini dinledi. Komisyon Üyesi AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, kendilerine Tiktok’un kapatılması için binlerce mesaj geldiğini ancak AK Parti olarak yasaklama ve sansüre karşı olduklarını söyledi.

Toplantıda söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, tartışılan içeriklerin Tiktok’ta yayınlanmasının ardından kendilerine bir çok mesajın geldiğini, bu mesajlarda Türk aile yapısını ve çocukların gelişimini olumsuz etkileyecek içerikler nedeniyle mecranın kapatılmasının talep edildiğini kaydetti. AK Parti olarak yasaklama ve sansüre karşı olduklarını dile getiren Bursalı, “Bunu zaten 21-22 yıldır bütün hizmetlerimizde icraatlarımızda bunu ortaya serdik. Özgürlükler ve demokrasi. Bütün bu güzel kelimeler kamu düzeni ve kişi hakları sınırlarına geldiğinde tabi ki bir düzenlemenin olması gerektiğine de herkes katılacaktır. Geçen dönem de Komisyon’da sunumlar yapıldı. Ancak o günden bugüne gelinen nokta daha iyiye değil sanki daha negatife gidiş var. Başka şeyler daha yapılmalı diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme