• Haberler
  • Gündem
  • AK Partili Çalışkan’dan İzBB’nin Grand Plaza'ya ayırdığı reklam bütçesine eleştiri!

AK Partili Çalışkan’dan İzBB’nin Grand Plaza'ya ayırdığı reklam bütçesine eleştiri!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Ocak ayının ikinci birleşimi CHP Gaziemir Belediyesi Başkan Aday Adayı ve Meclis'in...

AK Partili Çalışkan’dan İzBB’nin Grand Plaza'ya ayırdığı reklam bütçesine eleştiri!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Ocak ayının ikinci birleşimi CHP Gaziemir Belediyesi Başkan Aday Adayı ve Meclis’in 1. Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun başkanlığında yeterli çoğunlukla başladı.

‘Çok mu ihtiyaç var?’

AK Parti Meclis Üyesi Erhan Çalışkan, Grand Plaza’ya gazete ve reklam bütçesi olarak 1 milyon 450 bin lira ayrılmasını eleştirerek, “Bu maddede basit gibi görünüyor. 45 Milyon lira krediyle 4 yıl 10 aylık görev süresince şirketiniz ilk defa kredi kullanacak. Niçin 45 milyon lira kredi? Çok mu ihtiyaç var? ‘Şirket yetkililerin talebinde yatırım yapmak ve işletme sermayesinde kullanmak’ diyor. Yatırım amaçlı önce genel müdür 9 ay içerisinde gelerek ‘sermaye arttırınız’ dedi. Bunu da oybirliğiyle kabul ettik” dedi.

Haber

ERHAN ÇALIŞKAN

İZTARIM’ı işaret eden Çalışkan, “İkinci defa gelerek ‘bir kere daha ihtiyacımız var’ dedi. Makinenin parası lazımmış. Bir daha sorduk, yeniden isteyecek misiniz? Diye ‘hayır’ dediler. Bu defa ise muhasebe genel müdürü geldi ve yeniden istedi. Bizler de komisyona kimseyi çağırmadık. Baktığımızda İZTARIM’ın işlerinin öncelikleri ve amacı doğru belirlenmemiş. Bir şirketi bu kadar kötü yönetildiği bir başka şirket olduğunu görmedim. Şirket bu kadar zarar ettikçe, sermayesini arttırıyoruz. Çünkü büyükşehir belediyesinin tarihinde ekonomik dönemde en kötü döneme girdi. 2012 yılından bu yana İzBB bu şeyleri yaşamadı. Ödenmeyi bekleyen hakkedişler, alınan kararların pek çoğunun geç uygulandığını veya uygulanmadığını görüyoruz. Bu kötü yönetimden dolayı tek oy kullanıyoruz ve aldığınız parayı da yeterli ve düzgün kullanmayacaksınız” diye konuştu.

AK Parti Meclis Üyesi Erhan Çalışkan, Başkanlık tarafından gündeme eklenen komisyon görüşmelerinin bir diğer maddesi olan Grand Plaza A.Ş.’nin İzBB’nin iştirakinde yer almasıyla belediyenin payına düşen 94 milyar 739 milyon 208 bin TL’nin 41 milyar 500 milyon liranın azaltılmasıyla 55 milyar 229 milyon 208 bin TL’ye indirilmesi ve eş zamanlı sermaye arttırımına uygun olarak 95 milyar 229 milyon 208bin TL’ye çıkarılması öngörülen maddenin Plan ve Bütçe şirketlerinin komisyon raporlarına da eleştiride bulundu.

‘Şirket paralarını kötü kullanıyor’

AK Partili Çalışkan, “Sayın Başkan, Grand Plaza bu maddelere şirketlere sermayeyi azaltıp sermayeyi düşürecek ve bunda yetki isteyeceksiniz. Bu da teknik bir iş. Teknik anlamda şirketin borçları yasal sınırlarını geçince şirketin tavsiyesini geçmeden sermaye planların düşürüp borçları düşürmemiz gerekecek ve bu durumda da sermayeyi arttıracak. Baktığımızda bu plazada 11 ayda neden sermaye artırımında karşı çıkıyoruz? Çünkü şirket paralarını kötü kullanıyor. İzBB’nin zarar etmesi için çok uğraşması gerekir. Zarar etmesi üstün başarıdır” dedi.

1 milyon lira reklam bütçesi

Çalışkan, İzBB’nin iştirakindeki Grand Plaza’nın 1 milyon 250 bin lira reklam bütçesi ayırdığını iddia ederek, “Masraflara baktığımızda giderlerin içerisinde çok ilginç iki tane gözüme çarptı. Plaza, 625 bin liralık 125 bin gazete almış. Daha pahalıysa 100 bin gazete almış. Veya 90 bin gazeteyi Grand Plaza ne yaptı? 1 milyon 250 bin lira reklam bütçesi ayırmış. Bu da 11 aylık bir bütçe. Burada da bir başarılı reklam, ürün, bir şey görmedim. Herhangi bir işletmeniz mi var? Kendi şirketiniz olsa yapılır o reklam ve ölçülür. Eğer televizyona reklam verdiyseniz reklamların yayınlanma ve takibi tapılır. Çok güzel bir yönetim sistemi ve bu konuda da tebrik ederim” diyerek ironi yaptı.

Çalışan gazetecilere Meclis’te gönderme

CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne özel konuşarak, “Bugün 10 Ocak çalışan gazeteciler günü. Daha doğrusu çalışamayan gazeteciler günü. Bütün kamu idarelerin doğru şekilde çalışıp çalışmadığını ve işlerin yürütüp yürütülmediğini gösteren basının, doğru haber kaynaklarının bir ortamı olması için görüş bildiriyorlar. İçinde bulunduğumuz durum bu durumda bir kutlama yapılmasını göremiyoruz. Bugünkü durum ortada. Gazetecilerin haber ve görüşlerinin dolayı demokrasi açısından bir vahamet içerir. Bu baskılar altında olmadan Gazetecilerin çalışması gerekiyor. Bu durumda görevini yapamayan, gazeteciler bizi üzüyor. Mesleğini hakkıyla yapan tüm gazetecileri buradan selamlıyoruz” dedi.

Turgay Kılıç

Bakmadan Geçme