AK Partili Çelik'ten Lübnan'daki saldırıya tepki 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Türkiye Buluşmaları' kapsamında yaptığı konuşmada, İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırıya sert tepki gösterdi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Türkiye Buluşmaları' kapsamında yaptığı konuşmada, İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırıya sert tepki gösterdi. 

Çelik, Türkiye'nin geleceğine dair kaygılar taşıyan herkesin elinden gelen çabayı göstermesi gerektiğini vurguladı ve farklı görüşlerin medeni bir üslupla tartışılabileceğini ifade etti. Ancak, asıl önceliğin ortak bir dil geliştirmek olduğunu belirtti. AK Partili Çelik, "Ne kadar farklı görüşümüz olursa olsun, bu masaların etrafında oturabiliyorsak, konuşabiliyorsak, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili kaygımız olmasın. Birileri dışarıdan dayatmalarla masayı devirmeye çalışıyorsa, aramızdaki fikir ayrılıklarını bir kenara bırakıp masayı korumalıyız" dedi.

“GENÇLERİN HAYATINA KIYDILAR”

Türkiye'nin geçmişte yaşadığı büyük acılara da değinen Çelik, 12 Eylül darbesinin yarattığı tahribatı hatırlattı. Çelik, "12 Eylül'ü yapanlar, 'Bir sağdan bir soldan asalım' diyerek gençlerin hayatına kıydılar. Ancak bu müdahalelerin Türkiye'nin huzurunu sağlamakla ilgili hiçbir bilgisi yoktu. Bu darbeler, ülkemizin milli egemenliğini çalmak ve Türkiye'yi geri bırakmak için yapılmış siyasi projelerdir" şeklinde konuştu.

“NARİN KIZIMIZ İÇİN YÜREĞİMİZ YANIYOR”

Çelik, dünya düzeninin adaletsizliğine karşı tek sesin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyleyerek, "Narin kızımız için yüreğimiz yanıyor, içimiz parçalanıyor. Her gün televizyonlarda yapılan haberler yüreğimizi parçalıyor. Ancak Gazze'de de 40 bine yakın insan hayatını kaybetti. Dünya düzeninin adaletsizliğine karşı tek söz söyleyen kişi Cumhurbaşkanımızdır" ifadelerini kullandı.

“KATLİAM YAPANLARI KORUMAK İÇİN SAVAŞ GEMİLERİ KONUŞLANDIRILDI”

İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi ile ilgili batı basınında çıkan haberleri eleştiren AK Partili Çelik, "İsrail'deki Netanyahu hükümeti, bir katil şebekesidir. Katliam şebekesi suçlarını örtbas etmek için yalanlara başvuruyor. Gazze'yi korumak için değil, katliam yapanları korumak için savaş gemileri konuşlandırılmıştır. Bu durum, iç bünyemizi ve bağışıklığımızı sağlam tutmamız gerektiğini gösteriyor" diye konuştu.

İSRAİL’E TEPKİ

İsrail'in Lübnan'a yaptığı saldırıyı değerlendiren Çelik, saldırının Lübnan’daki çağrı cihazlarına yönelik olduğunu ve 8 kişinin yaşamını yitirdiğini aktardı. Çelik, "İsrail’in saldırganlığının, bu katliam şebekesinin cinayet işlemekte hiçbir sınırı olmadığını gösteriyor" dedi. 

CHP LİDERİ ÖZEL’İ HEDEF ALDI

Son olarak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in AK Parti iktidarını yaşam tarzlarına müdahale etmekle suçlayan açıklamalarını eleştiren Çelik, AK Parti’nin hakları koruma konusundaki kararlılığını yineledi.
 
 

Bakmadan Geçme