• Haberler
  • İzmir
  • AK Partili Dağ'dan 'Örnekköy' çıkışı: İzmirlilerin canı Tunç Soyer'in biçtiği değer kadar ucuz değil

AK Partili Dağ'dan 'Örnekköy' çıkışı: İzmirlilerin canı Tunç Soyer'in biçtiği değer kadar ucuz değil

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda Örnekköy Kentsel...

AK Partili Dağ'dan 'Örnekköy' çıkışı: İzmirlilerin canı Tunç Soyer'in biçtiği değer kadar ucuz değil
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin inşaatında ‘eksik demir’ ve ‘hatalı beton’ tartışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Dağ, CHP’li vekillerin yaptığı açıklamalara tepki çekerken, “İzmirlilerin canı Tunç Soyer ve arkadaşlarının biçtiği değer kadar ucuz değildir” diye konuştu. Olayın takipçisi olacaklarını söyleyen Dağ, “İzmir birkaç siyasetçinin, bürokratın ve iş insanıyım diye ortalıkta gezenlerin kendi siyasi ikballerini, ticari geleceklerini garanti altına almak için menfaat tesis ettiği bir şehir olmamıştır, olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

‘SKANDAL ÖTESİ’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önce ‘Bu işi namuslu bürokratlarımız ortaya çıkardı’ söylemlerine işaret eden dağ, “Ardından bu projede sorumluluğu olan Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nı kapatması, skandal ötesi bir durumdur. Bu işi yapan kişiler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal kimliğine, İzmir’in adına kara çalmaktadır. Çünkü burada hırsızlığı ortaya çıkaranların cezalandırılması gibi bir garabet vardır. Eğer akıl hocalarınızın yönlendirmeleri sonrasında ciddi bir skandalla karşı karşıya kaldıysanız ve kendinizi çaresiz hissediyorsanız biz size yardımcı olmaya hazırız.  Bu yardım ise sizin siyasi müttefikleriniz, iş ortaklarınız ya da akıl hocalarınız için değil, bu işe gönül ve emek vermiş, umut bağlamış yüzlerce insanımızın hatırınadır. Tüm bunların yanı sıra, kooperatif kurulurken İzmir Ticaret Odası’nın öncü olması ve bu sıfatla güven tesis etmesi için yaptığı çalışmalar insanlarımızın bu projeye güvenmesine katkı sunmuştur. Bu skandal ortaya çıktıktan sonra her konuya bir şekilde müdahil olarak açıklama yapan meslek odalarının da sessizliğe bürünmesi bir başka sorgulanması gereken husustur. Burada mağdur edilen insanların kafalarındaki soru işaretlerinin giderilmesi İzmir Büyükşehir Belediyesi de gerek birlikte yola çıktığı iş insanlarının gerekse de odaların ve üniversitelerin desteğine başvurarak bu inşaatlarda çalışma yapmak mecburiyetindedir” dedi.

‘İŞİN CİDDİYETİNİ KAVRAYAMADILAR’

Dağ, hükümetin öncelikli hedefinin kentsel dönüşüm olduğunu belirterek, “Özellikle TOKİ’nin şimdiye kadar yaptığı işlerde ne kadar düzgün ve kaliteli olduğuna asrın felaketinde hepimiz tanıklık ettik. İsterdik ki son yıllarda yaşadığımız büyük acıların müsebbibi olan deprem meselesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi de aynı hassasiyeti gösterebilsin. Şehrimizin en büyük problemlerinden biri olan kentsel dönüşüm konusunda depremden önce ve sonra dişe dokunur hiçbir çalışma yapamayan Büyükşehir Belediyesi, beceriksizliğini telafi etmek yerine büyük bir skandalın üstünü örtmeye çalışmaktadır. Bizler aynı acıların tekrar yaşanmaması için mücadele ederken, canımızı dişimize takarken ve en önemli gündemimiz deprem ile mücadele olmuşken Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin emini sıfatındaki belediye başkanı hala işin ciddiyetini kavrayamaktadır. İzmirlilerin canı Tunç Soyer ve arkadaşlarının biçtiği değer kadar ucuz değildir” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme