• Haberler
  • İzmir
  • Ak Partili Doğruer, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı

Ak Partili Doğruer, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı

Kınık Belediyesi'nin önceki dönem AK Partili Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne atandı. Doğruer, son yerel seçimde Bergama adayı yapılmış ancak kazanamamıştı.

Doğruer’in ataması, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un onayıyla 5 gün önce gerçekleşti ve yeni görev, bizzat Bakan Ersoy tarafından kendisine tevdi edildi.

Dr. Sadık Doğruer, 2014-2024 yılları arasında iki dönem boyunca Kınık'ta belediye başkanlığı yaptı. 2024 yerel seçimlerinde ise AK Parti'nin Bergama Belediye Başkan adayı olarak yarıştı ancak seçimi kaybetti. Artık Doğruer, İzmir'in kültür ve turizm politikalarını yönlendirecek önemli bir pozisyonda görev yapacak.

İLK DOKTOR TURİZM MÜDÜRÜ

1996 yılından itibaren Kınık’ta sağlık ocağı hekimi olarak çalışan Doğruer, 2010-2013 yılları arasında Bergama Devlet Hastanesi’nde başhekim yardımcılığı görevinde bulundu. Mesleği doktorluk olan Doğruer, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevini üstlenen ilk doktor olarak dikkat çekiyor. Eski müdür Murat Karaçanta'nın emekli olmasının ardından müdürlük bir süredir vekaleten yürütülüyordu.

Bakmadan Geçme