• Haberler
  • İzmir
  • AK Partili Gündoğdu: Buca'da un, yağ ve şeker var ama helva yapacak lider yok!

AK Partili Gündoğdu: Buca'da un, yağ ve şeker var ama helva yapacak lider yok!

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-Buca Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın 2'nci oturumu Erhan Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Tek...

AK Partili Gündoğdu: Buca'da un, yağ ve şeker var ama helva yapacak lider yok!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-Buca Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2’nci oturumu Erhan Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Tek gündemli mecliste Buca Belediyesi’nin 490 milyon TL’lik ek bütçe talebi gündeme geldi. Talep, AK Parti ve CHP’yi karşı karşıya getirdi. Gündem maddesi AK Partili Üyelerin ‘ret’ oylarına karşın, CHP’li üyelerin ‘kabul’ oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi. AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu’dan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a sert çıkış geldi. Gündoğdu, “Maalesef Buca’nın 15 senedir unu, yağı şekeri var. Ama helva yapacak lider bulamıyoruz. Yerel seçimde umarım helva yapacak yeni bir lideri buluruz” dedi.

‘HESABA KATMANIZ GEREKİRDİ’

AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu söz alarak, “Bütçemizi yaparken 1 milyar 503 milyon gibi İzmir’i en büyük bütçesini yaptığımızı gururla söylemiştik. 2022 bütçesi 120 milyon gibi bir açık vermiştik. Gelir bütçemiz yüzde 69 gider bütçemizin yüzde 85’i gerçekleşmişti. Kalem kalem incelediğimizde bütçemiz 2 milyara gelecek. Dün İller Bankası’ndaki payımız kesintiye uğradığını söylediniz. Burada sizin bir başkan olarak, Buca’nın komutanı olarak öngörüleri hesaba katmanız gerekir. Bir şey hesaplarken bir liderin A Planı, B Planı ve C Planı olur. Biz maalesef bunu göremedik. İlk seçildiğinizde eski yönetimi eleştirerek göreve devam ettiniz” dedi.

Gündoğdu’nun konuşması sırasında söze Başkan Kılıç girerek, “Ben onunla ilgili hiçbir şey söylemedim. Ben gelecekteki yatırımları öne çekmek için borçlanmıştı, eski yönetim de yaptı. Bunun doğal olduğunu söyledim” diye konuştu.

‘YEREL SEÇİMLERDE…’

Buca Belediyesi’nde çalışanların maaşların taksit taksit ödendiğini, iki aydır sosyal yardım almadıklarını söylediklerini iddia eden Gündoğdu, “Biz Cumhur İttifakı olarak bu bütçenin hayali olduğunu, somut olmadığını beyan ediyoruz. Maalesef Buca’nın 15 senedir unu, yağı şekeri var. Ama helva yapacak lider bulamıyoruz. Yerel seçimde umarım helva yapacak yeni bir lideri buluruz” ifadelerini kullandı.

‘KEŞKE ENFLASYON OLMASA DA EK BÜTÇE YAPMASAK’

Son olarak konuşan Başkan Erhan Kılıç, “Ek bütçeye gelir gider açığı olarak bakmamanız lazım. Bir tahminde bulunulur sonra gerçekleşme oranına bakılır. Devlet de bunu yapıyor. Gördüğüm kadarıyla Temmuz ayı içinde TBMM’ye yeni bir ek bütçe gelecek. Yeni maaşlar için bütçe yapmak gerekir. Enflasyon olmasa da keşke ek bütçe yapma gereği olmasa” açıklamasını yaptı.

Bakmadan Geçme