• Haberler
  • İzmir
  • AK Partili Kırkpınar'dan Cemil Tugay'a: Lakayıt açıklamalarda bulunuyor

AK Partili Kırkpınar'dan Cemil Tugay'a: Lakayıt açıklamalarda bulunuyor

AK Parti Gaziemir İlçe Kongresi'nde konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar KIrkpınar, İzmir için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve İzmirli siyasetçilere samimiyetle el uzattıklarını ancak İzmir Büüykşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın önceki dönem büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer gibi lakayıt bir tavır sergilediğini söyledi.

AK Parti İzmir’de ilçe kongreleri heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti Gaziemir'de mevcut Başkanı İsmail Yaşadı’nın tek aday olarak girdiği kongre, Gaziemir Bizim Bahçe Kır Düğün Salonu’nda gerçekleşti.

Kongre öncesi söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir'in sorunlarını dile getirdi.

"BİZ, CHP'LİLER GİBİ İFTİRA ATMIYORUZ, YALAN SÖYLEMİYORUZ"

İzmir'in; altyapı, trafik, kentsel dönüşüm sorunlaru olduğunu söyleyen Kırkpınar, İzmir'in durumuna bir İzmirli olarak üzüldüklerini söyledi. "İzmir'de maskesiz dışarı çıkılamıyor" diyen Kırkpınar konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"25 yıldır İzmir’i  CHP yönetiyor. Geçtiğimiz hafta mecliste İzmir’in sorunlarını dile getirmek için söz aldım. Tabi biz CHP’liler gibi iftira atmıyoruz, yalan söylemiyoruz... Ne dedik İzmir’de alt yapı yok, İzmir’de yağmur suları ile kanalizasyon suları birbirine karışıyor. En küçük yağmur yağdığında İzmir’i seller sular basıyor. İzmir’de trafik sorunu var, kentsel dönüşüm sorunu var. İzmir deprem kenti, ancak İzmir’de depremle ilgili hiçbir adım atılmıyor. Artık İzmir körfezi işin içinden çıkılmaz noktaya ulaştı. Artık İzmir’in körfezi, kıyıları dile geldi. İzmir’in körfezinde ölü balıklar kıyıya vurdu. İnsanlar Alsancak’ta, Konak’ta körfeze maskesiz dışarı çıkamıyorlar. Bu bizi mutlu etmiyor, bu bizi üzüyor ve İzmirli olarak bizleri utandırıyor"

CEMİL TUGAY'I İZMİRLİLERE ŞİKAYET ETTİ

İzmir'in çevre kirliliğini, pis kokuyu hak etmediğini söyleyen Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kentin sorunları için işbirliği yapmadığını söyledi.

Kırkpınar Cemil Tugay'ı İzmirlilere şikayet ettiğini belirterek, "Biz, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne İzmirli siyasetçiler el uzattık. İzmir’in problemlerini çözmek için bütün samimiyetimizle el uzattık ama maalesef CHP’li büyükşehir belediye başkanı olayı adeta kurban pazarına çevirdi. Lakayıt bir şekilde açıklamalarda bulunuyor. Daha önce Tunç Soyer’de aynı açıklamaları yapıyordu. Ben buradan Cemil Tugay’ı İzmirlilere şikayet etmek istiyorum" diye konuştu

Bakmadan Geçme