• Haberler
  • İzmir
  • AK Partili Kırkpınar'dan Cemil Tugay'a sert eleştiri

AK Partili Kırkpınar'dan Cemil Tugay'a sert eleştiri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın 'Yangın söndürmede hava araçları yetersiz kaldı' açıklamasını eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, 'Kendi beceriksizliklerini kapatmak için uçak sayısının yetersiz olduğunu iddia ediyorlar. CHP'de her şey değişir ama zihniyet asla değişmez' dedi.

Günlerdir yangınlarla mücadele eden İzmir'de bir yandan yaralar sarılmaya çalışırken bir yandan da tartışmalar sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın Yamanlar yangınının geç söndürülmesinn sebebinin yetersiz hava araçları olduğunu açıklaması iktidarın tepksini çekti.

"CHP'DE HER ŞEY DEĞİŞİR ZİHNİYET DEĞİŞMEZ"

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Cemil Tugay'ı sert bir dillle hedef alırken uçakların yetersiz olduğu iddialarını da reddetti. "Cemil Tugay'ın çocukluk yıllarından kalma bir uçak-helikopter anısını hatırlamış olmalı ki havadaki uçak ve helikopterleri saymış. Gerçi onu da doğru bir şekilde yapamamış. Biz doğru olduğumuz için sizin yanlışlarınız bizim doğrularımızı götürmez" diyen Kırkpınar, şu ifadeleri kullandı:

"Biz ülkemiz ve İzmir bu felaketten daha az nasıl zarar görür onun derdindeyken, bunlar sağa sola çamur atmaya kalkıyorlar. Gelin devlet millet el ele yaralarımızı birlikte saralım, böyle günler bir ve beraber olmak zamanıdır dedikçe, kendi beceriksizliklerini kapatmak için uçak sayısının yetersiz olduğunu iddia ediyorlar. CHP’de her şey değişir ama zihniyet asla değişmez"

"NEREDEN EMİR ALIYORSUNUZ?"

CHP’nin yerli ve milli olan herşeye herkese karşı olduğunu dile getiren Kırkpınar, “Milletvekillerimiz olan Sn. Alpay Özalan‘a ve Sn. Eyüp Kadir İnan‘a o kadar laf ettiniz Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne kastedenlere ülkenin üniter yapısını yok etmeye çalışanlara ve kandilin uzantılarına tek bir cümle edemediniz. Bu mu? sizin siyasetçiliğiniz. Bu mu? sizin bilgeliğiniz. Siyasi anlayışınız bunu mu? gerektiriyor. Hangi kodlarla hareket ediyorsunuz? Nereden emir alıyorsunuz? Sizin varlığınız kandile cesaret veriyor. Biraz yerli biraz da milli olmayı becerdiğiniz gün inanın ki hiçbir sorun kalmayacak ve sizlerde muhalefet görevi görmeye başlayacaksınız” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme