• Haberler
  • Gündem
  • AK Partili Milletvekili adayının babası bir kadını başından keserle yaraladı

AK Partili Milletvekili adayının babası bir kadını başından keserle yaraladı

Özlem Kara/ Yeni İzmir– SOL Parti Uşak, 17 Nisan 2023 tarihinde Uşak AK Parti üçüncü sıra...

AK Partili Milletvekili adayının babası bir kadını başından keserle yaraladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özlem Kara/ Yeni İzmir– SOL Parti Uşak, 17 Nisan 2023 tarihinde Uşak AK Parti üçüncü sıra Milletvekili adayı Hilal Sabancı’nın babası Fikret Sabancı’nın hayvan sever bir kadını öldürmeye teşebbüs etmesine tepki göstermek amacıyla Tiritoğlu Meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya şiddete maruz kalan Tülin Koyutürk’te katılırken, Koyutürk’ün avukatı Hacer Yılmaz konun hukuki sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Fikret Sabancı isimli şahsın, Tülin Koyutürk’ü başından 2 kez keserle yaraladığını söyleyerek konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Haber

(Tülin Koyutürk)

“AİLE MAHKEMESİ KORUMA KARARNI REDDETTİ”

Haber
Tülin Koyutürk avukatı Hacer Yılmaz, sürecin hem hukuki boyutuna hem de olay sürecine ilişkin Nisan açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “ Müvekkilim Tülin Koyutürk’ün 17 Nisan 2023’de başına gelenler olaylar dehşet verici ve korkunçtur. Zira Fikretti Sabancı isimli şahıs müvekkilimin başına iki kez keser aleti ile vurmuş ve kafatasında yarıklar oluşturmuştur. Bu durum tomografi sonucunda uzman doktor raporunda sabittir. Tarafımızca 4 Mayıs itibari ile Uşak Cumhuriyet Baş Savcılığına suç duyurusunda bulunmuş bulunmaktayız. Olay günü müvekkilim birden fazla kere 112’yi aradığı halde ambulans gelmemiştir. Kolluk kuvvetleri gelmemiştir. Yaklaşık olaydan 20 dakika sonra geldiğinde ise Fikret Sabancı’nın kızlarına yardıma gitmiştir. Müvekkil ambulansa bildirilmemiştir. Müvekkilime ısrarla kimlik sorulmuştur. Kafasından darbe alan her yerinden kan akan bir yurttaşın kimlik sorulması sonucu sağlık hizmetlerinden yararlanmasına engel olunması, tamamen kanuna aykırıdır ve suçtur. Gittiği özel hastanede hiçbir şekillide muayene etmeyen ve bunu hakketmiştir diyen Hipokrat yemini ettiğini sanan hekim arkadaşımız da suç işlemiştir. Bununla ilgili de suç duyurunda bulunacağız. Ayrıca bir hayvan sever olan ve kamu arazisinde belediyenin ve il tarım müdürlüğünün izni ile hayvan sever bir yurttaş olarak köpeklere kendi bütçesi ile bakım sağlayan Tülin hanım, bu olaylardan mağdur olduğu gibi savcılık aşamasında da devamlı engellemelerle karşılaşıyoruz. Bugün Adli Tıp Kurumunun doktoru dehşete düştü. Bu başındaki kırıklarla siz nasıl yaşıyorsunuz diyor. Ayrıca Aile Mahkemesinden koruma kararı talep ettik fakat talebimiz Aile Mahkemesi tarafından reddedildi. Müvekkilimin can güvenliği yok. Bunlar tamamen hukuka aykırıdır. Adil yargılanma istiyorsak bu ülkede iktidarın tüm kurumlarından elini çekip eşit yurttaşlık haklarıyla, eşit adil yargılanma hakları istiyorsak artık buna son vermemiz gerekiyor. Bu taraflılıktan, ihmallerden artık yorulduk ve bittik. O nedenle hepinizin bu konuda duyarlı olmasını talep ediyoruz. Bunun yanında Fikret Sabancı’nın, kızlarını ısırdığını iddia ettiği 2 yaşındaki Golden cinsi köpek belediye tarafından aşılı ve devamlı kontrolleri yapılmaktaydı. O köpek itilaf edildi ve şu an İzmir’de otopside. Hala sonucu gelecek biz bunun da takipçisi olacağız. Kamu arazisine hafriyat döküp kanuna aykırı şekilde kendine haksız kazanç elde etmek için köpek barınağını imha etmeye çalışan, Tülin Koyutürk’ü öldürmeye çalışan Fikret Sabancı’dan şikayetçiyiz ve bu zihniyetten de şikayetçiyiz.

Haber

“NE AKP İLE ANAYASA YAPARIZ NE DE İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN VAZGEÇERİZ”
Kadına yönelik şiddet ve cinayetler ülkemizin kanayan yarası konumunda diyen Sol Partili Sıla Uludağ, her gün kaybettiğimiz kız kardeşlerimizin canımızı yakarken birinci sorumluluklar kadınların haklarına göz dikmiş durumunda. Ancak unutulmasın ki hayatları için mücadele eden kadınların mücadelesi, geleceği güçlendirir. Geleceği kurtartır. Ne AKP ile Anayasa yaparız ne de İstanbul Sözleşmesinden vazgeçeriz. Bu sefer Uşak’ta bir kadın şiddetti ile karşı karşıyayız. Ata erkil bir devletin arkasına sığınmış, şiddetti uygulayan şahıs yine bir AK Partili. Şaşırdık mı? hayır. Üçüncü sıra AK Parti milletvekili adayı Hilal Sabancı’nın babası Fikrettin Sabancı tarafından keser aleti ve yumrukla baş bölgesinden yaraladığı hayvan sever bir kadına uyguladığı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Sol Partili kadınlar olarak Tülin ablamızın ve şiddette maruz kalan kız kardeşlerimiz yanındayız. Ayrıca insanı, kadını, doğayı talan eden, canlıları yok etmek isteyen bu karanlık iktidarı 14 Mayıs’ta kadınıyla, genciyle hep birlikte göndereceğiz” dedi.

Haber

(M.A)

Haber Merkezi

Özel Haber

Bakmadan Geçme